UEFA a anunțat când și unde se dispută 'Finalissima': super-duelul dintre Italia și Argentina

UEFA Argentina Finalissima Italia Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:46
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:50

Italia și Argentina se întâlnesc în unul dintre cele mai așteptate meciuri ale anului! 

Câștigătoarea Campionatului European și câștigătoarea Copei America se vor întâlni într-un super-duel e care UEFA l-a numit 'Finalissima'. Meciul se va disputa pe 1 iunie, pe arena Wembley din Londra, unde s-a disputat și finala Campionatului European, câștigată de Italia în fața Angliei, la loviturile de departajare

„Meciul îi pune față în față pe campionii europeni cu omologii lor sud-americani, într-o confruntare convenită după ce UEFA și CONMEBOL și-au reînnoit și consolidat protocolul de colaborare pe data de 15 decembrie 2021”, anunță UEFA în comunicatul oficial. 

Italia și Argentina, super-duel în prima ediție din 'Finalissima'

De cealaltă parte, naționala lui Leo Messi a câștigat Copa America în vara anului trecut, disputată în finala cu rivala eternă Brazilia. Singurul gol al finalei a fost marcat de Angel Di Maria. Naționala Argentinei și-a asigurat deja prezența la Campionatul Mondial din Qatar, în timp ce naționala lui Mancini mai are doi pași pentru a-și asigura prezența. 

Italia joacă cu Macedonia de Nord în semifinala play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial, iar în cazul unei victorii, „Squadra Azzurra” se va înfrunta în finala play-off-ului cu câștigătoarea dintre Portugalia și Turcia. 

VIDEO - Rezumatul finalei Euro 2020 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!