Fotbal extern

Trebuia să fie "Noul Modric" la Real Madrid și vedeta "tricolorilor", dar a ajuns influncer și star TV

Un fost junior român de la Real Madrid și-a ratat cariera în fotbal și s-a reprofilat, după ce a avut două accidentări grave la genunchi. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 11:36
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 12:30

Nicușor Craiu (23 ani) s-a născut la Galați și a emigrat în Spania alături de familie, la începutul anilor 2000. Aici a început fotbalul la CD Coslada, o echipă de la periferia Madridului, apoi a fost transferat la Rayo Vallecano și a fost remarcat de scouterii lui Real Madrid. 

Era preferatului Solari, la juniorii lui Real Madrid

În cei 5 ani petrecuți la academia "Galacticilor", a fost supranumit "Noul Modric", pentru că avea calități asemănătoare cu cele ale talentatului mijlocaș croat, devenind rapid un preferat al antrenorului Santiago Solari, care l-a pus și căpitan al echipei sale. 

Însă ghinionul a făcut ca puștiul român să sufere două accidentări grave la ligamentele ambilor genunchi, care l-au ținut departe de gazon aproape un an de zile. A doua operație l-a găsit pe Craiu la Villarreal, unde intrase deja în atenția lui Fran Escriba, antrenorul de la prima echipă, și l-a făcut să piardă convocari la naționala U21, generația sa calificându-se la Euro 2021. 

Trebuia să semneze cu Steaua, dar s-a terminat perioada de mercato

Ulterior, el nu a mai putut reveni la forma fizică din trecut și a terminat junioratul, la seniori fiind legitimat la CD Roda B, FC Voluntari, unde nu a fost folosit deloc la prima echipă, și Ursus Varșovia, echipă din Liga a 4-a poloneză. În martie 2021, Craiu a dat probe la CSA Steaua și îl convinsese pe antrenorul Daniel Oprița să îi ofere un contract, dar ghinionul a continuat pentru mijlocaș, pentru că actele nu au mai putut fi semnate, din cauză că se încheiase perioada de mercato.

Fotbalistul a fost ultima dată legitimat la CF Nules, o echipă semiprofesionistă din campionatul regional al Comunității Valenciene, dar pare să-și fi îndreptat atenția mai degrabă către construirea unei cariere în showbiz și crearea de conținut pentru rețele socializare. 

Craiu a devenit faimos în Spania, după participarea la o emisiune tv

La finalul anului trecut, Craiu și iubita sa, Iratxe Gala Mora Escrig, model și influenceriță din Madrid, au participat la emisiunea "La Isla de las Tentaciones" ("Insula Tentațiilor"), sub pseudonimurile Nico și Gal'la. 

Relația celor doi nu a rezistat tentațiilor din show-ul tv desfășurat în Republica Dominicană, iar, după despărțire, fata a participat la emisiunea "Celebrity Game Over", în timp ce românul pare să se concentrat pe sala de fitness și pe construirea unei cariere de influencer online.

Craiu a ajuns la 126.000 de urmăritori pe Instagram și a prins deja primele reclame pentru produse, printre care CBD (ulei de canabis) sau Shopee (platformă de cumpărături online), dar printre pozele glamorous nu și-au mai făcut loc și cele de pe terenul de fotbal. 

Foto - @nicoacr / Instagram

Modifică setările cookies