UEFA CONMEBOL Fotbal extern

Supercupa Mondială! UEFA și CONMEBOL anunță un super-duel

UEFA și CONMEBOL au anunțat o colaborare de efect.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 28 Septembrie 2021, 18:46
Data actualizarii: Marti 28 Septembrie 2021, 19:05

Cele două organizații au lucrat în ultimele luni la un parteneriat ce a fost oficializat astăzi. Astfel că între câștigătoarea EURO și câștigătoarea Copa America se va juca un meci, fiind pus pe masă un trofeu.

Astfel, Italia se va duela cu Argentina, în iunie 2022. Locația nu a fost încă anunțată.

”UEFA și CONMEBOL au anunțat astăzi extinderea cooperării lor existente, prin organizarea unui meci între câștigătoarea UEFA EURO 2020, Italia și câștigătoarea CONMEBOL Copa América 2021, Argentina, în timpul ferestrei internaționale din iunie 2022, într-o locație ce urmează să fie anunțată.

Acordul la care au ajuns cele două organizații acoperă în prezent trei ediții ale acestui meci între câștigătorii continentali respectivi și include, de asemenea, deschiderea unui birou comun la Londra, care va fi responsabil de coordonarea proiectelor de interes comun.

Prin ajungerea la acest acord, UEFA și CONMEBOL își exprimă angajamentul față de dezvoltarea fotbalului dincolo de zonele geografice, ca o punte care unește oamenii, țările, continentele și culturile.

Comitetul Executiv al UEFA și Consiliul CONMEBOL și-au exprimat, de asemenea, disponibilitatea fermă de a continua colaborarea cu privire la alte chestiuni de interes reciproc”, anunță UEFA pe site-ul oficial.

Modifică setările cookies