Stadionul ucigas din Brazilia va fi demolat

ARENA FONTE NOVA VA FI INLOCUITA CU UN CENTRU COMERCIAL
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2007, 10:04
Data actualizarii: Miercuri 28 Noiembrie 2007, 10:04

Arena Fonte Nova, din statul brazilian Salvador de Bahia, va fi demolat in urma tragicului accident petrecut la sfarsitul saptamanii trecute, cand sapte oameni au murit si 40 au fost raniti dupa ce o parte dintr-o tribuna s-a prabusit. Accidentul s-a produs spre finalul meciului disputat, duminica, intre echipele Vilanova si Bahia, din liga a doua braziliana. O parte a structurii de beton a cedat, iar aproximativ 50 persoane au cazut de la o inaltime de 15 metri.

Mai grav este ca stadionul Font Nova era subred, conform rezultatelor unui stiudiu realizat de autoritatile braziliene. Arena se prezenta in cea mai proasta stare dintre cele 28 de stadioane supuse testarii. Guvernatorul statului Salvador de bahia, Jacques Wagner, a anuntat ca intentioneaza sa construiasca un centru comercial in locul stadionului. 
"Toata lumea stie ca mi-am dorit sa demolez Fonte Nova, am spus asta cu mult timp inainte de producerea acestei tragedii. Avem deja un proiect care prevede, pe lânga un stadion, construirea unui centru comercial si a unei parcari", a declarat Jacques Wagner.

Modifică setările cookies