Autocarul unei echipe de fotbal, atacat cu bombă. Portarul a suferit cele mai grave răni

Brazilia bahia Danilo Fernandes Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 09:02
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 09:05

Clubul brazilian de fotbal Bahia a anunţat că trei dintre jucătorii său au fost răniţi după ce un dispozitiv exploziv a detonat la bordul autocarului echipei, care se îndrepta către un meci, în cursul zilei de joi, informează Reuters.

Bahia, care evoluează în liga a doua braziliană, a anunţat pe Twitter că portarul Danilo Fernandes a fost dus la spital cu răni faciale de la sticla spartă.

Conform clubului, dispozitivul a explodat în momentul în care autocarul echipei Bahia a sosit la stadionul Fonte Nova din Salvador, pentru a înfrunta formaţia Sampaio Correa în Copa do Nordeste, un turneu rezervat echipelor din nord-estul Braziliei.

Clubul a postat pe Twitter fotografii cu spatele avariat al autobuzului, cu geamurile spate şi scaune stropite cu sânge, alături de imagini cu o maşină avariată, despre care se spune că a fost lovită în timp ce călătorea alături de autocar.

„Cel mai îngrijorător caz este al portarului Danilo Fernandes, care a fost lovit în faţă de cioburi şi este în drum spre spital”, a precizat clubul Bahia.

Bahia, unul dintre cluburile din regiune cu cei mai mulţi susţinători, a ales să dispute totuşi meciul, dar a precizat că trei jucători, inclusiv Fernandes, au devenit indisponibili în urma incidentului.

„Echipa, cu demnitate şi profesionalism, va intra pe teren pentru a onora culorile clubului Bahia”, a spus antrenorul Guto Ferreira, înaintea meciului pe care elevii săi l-au câştigat cu scorul de 2-0.

Clubul nu a comentat cine a plantat sau a aruncat dispozitivul, neoferind detalii suplimentare în legătură cu dispozitivul respectiv.

În cursul nopţii, mai multe cluburi braziliene şi-au exprimat susţinerea faţă de Bahia şi au cerut ca autorităţile să acţioneze în acest caz. Poliţia civilă a publicat o notă în care a promis că va acţiona cu forţă maximă în anchetarea acestui incident. Guvernatorul statului Bahia, Rui Costa, şi primarul din Salvador, Bruno Reis, au denunţat la rândul lor acest episod, conform Globoesporte.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!