Fotbal extern

SOCANT: "Au fost interventii, dar nu are nimeni dovezi despre voturi cumparate!" Ce se intampla la FIFA in spatele usilor inchise! Anuntul OFICIAL facut de Blatter:

Qatar 2022, o destinatie mult prea dubioasa pentru CM. Se va juca iarna. Si mai ciudat. Apoi acuzatiile de fraudare a voturilor. Blatter scoate asul din maneca si spune tot ce stie despre 'cazul Qatar'.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Mai 2013, 10:51
Data actualizarii: Joi 16 Mai 2013, 10:51

Blatter are 77 de ani. E la FIFA de cand se stie, a ocupat tot felul de functii, din ce in ce mai sus, iar din 1998 e presedinte mare. 15 ani pana acum, al patrulea mandat inca in desfasurare si inca mai vrea sa stea, chiar si dupa 2015, dupa cum le-a spus celor de la L'Equipe.

Problema este CM 2022, din Qatar. Presa sportiva din Franta a aflat ca s-ar fi facut presiuni mari, la nivel de presedinti si sefi de state, ca mondialul sa se joace in golf.

Platini, sef la UEFA, si fostul presedinte francez - Sarkozy - s-ar fi intalnit cu seici si emiri din Qatar, apoi din nu se stie ce motiv (probabil financiar) ar fi intervenit si reusit sa duca un turneu final de asemeana anvergura in Qatar.

"Au fost mai multe interventii, unele dintre ele la nivel inalt, pentru ca acest turneu sa se joace intr-o tara araba. Geopolitica si-a atins scopul. Au fost presiuni mari, in lunile noiembrie si decemrbie 2010, in spatele usilor inchise, pentru ca 2022 sa fie anul Qatarului. Politicienii s-au intalnit, apoi au influentat deciziile Comitetului Executiv, deci ei au ales Qatarul pentru 2022!", spune Blatter, in prima luare de pozitie dupa scandalul izbucnit in urma cu cateva luni.

E normal, ar spune unii, ca intr-o societate globalizata ca fiecare tara sa aiba dreptul, daca are capacitatea, sa organizeze un CM. La fel si jocuri Olimpice. Numai ca e de-a dreptul revoltator ca interventiile politice influenteaza viata sportiva, chiar la cel mai inalt nivel!

Apoi Blatter incheie si mai enigmatic: "Nimeni nu are dovezi ca voturile au fost cumparate. De aceea, e foarte bine ca s-a deschis o ancheta pentru a se demonstra ca votul secret a fost corect, ca nu a fost manipulat", a mai spus presedintele FIFA, citat de L'Equipe.

Trei precizari suplimentare: Blatter vrea ca din 2022 sa fie 36 de echipe la CM, spune ca turneul din Qatar va fi iarna, iar incidentele rasiste vor fi sanctionate cu intreruperea meciurilor, depunctari si pedepse extrem de aspre.

ULTIMELE STIRI
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies