Sheriff Tiraspol Edmund Addo Giorgos Athanasiadis Sebastien Thill Zimbru Chisinau Fotbal extern

VIDEO Sheriff, numărul 1 în campionat, numărul 1 și în Ligă! Capitolele la care echipa din Moldova a uimit Europa

Echipa din Tiraspol s-a impus clar și ieri, în derby-ul cu Zimbru Chișinău.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 11:57
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 12:03

După ce a impresionat în Liga Campionilor, Sheriff Tiraspol a încheiat anul cu o victorie clară ieri, 4-0 cu Zimbru Chișinău în Divizia Națională și este pe primul loc în Republica Moldova, deși mai are două restanțe de disputat.

Conform statisticilor UEFA, jucătorii grupării din Transnistria se află pe primul loc la mai multe capitole după încheierea fazei grupelor din Liga Campionilor, așa cum precizează moldfootball.com.

Portarul are cele mai multe intervenții salvatoare

Astfel, portarul grec Giorgos Athanasiadis (28 de ani) are cele mai multe intervenții salvatoare dintre toți goalkeeperii competiției, 29 la număr în cele cinci meciuri pe care le-a jucat. 

11 dintre acestea au venit doar în victoria istorică de pe ”Santiago Bernabeu”, 2-1 cu Real Madrid!

Mijlocașul central defensiv are cele mai multe deposedări

Edmund Addo (21 de ani), mijlocașul central ghanez cu profil defensiv, este pe prima poziție în clasamentul deposedărilor. În dreptul numelui său figurează de 26 de ori acest procedeu tehnic.

Atât Athanasiadis, cât și Addo au fost convocați în premieră la echipele lor naționale după prestațiile foarte bune din Liga Campionilor.

Mijlocașul central ofensiv a parcurs cei mai mulți kilometri

Mijlocașul central cu profil ofensiv, luxemburghezul Sebastien Thill (27 de ani), are cei mai mulți kilometri parcurși dintre toți jucătorii din Liga Campionilor. Thill a alergat 75,3 kilometri!

Calificată în play-off-ul pentru optimile Europa League după ce a terminat pe locul 3 în grupa din Liga Campionilor, Sheriff este însă ultima dintre cele 32 de participante din faza grupelor în ceea ce privește posesia balonului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies