Fotbal extern

Seleção Italiana! Careul de brazilieni cu care campioana europeană atacă barajul pentru Mondial

Ultimii doi pe lista selecționerului Roberto Mancini sunt debutanții Luiz Felipe, de la Lazio, și Joao Pedro, de la Cagliari.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 13:17
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 13:25

Luiz Felipe (24 de ani), fundașul central al lui Lazio Roma, și Joao Pedro (29 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Cagliari, sunt brazilienii convocați în premieră la naționala Italiei pentru stagiul de pregătire de la Coverciano, care va avea loc în perioada 26-28 ianuarie.

Mini-cantonamentul este prima acțiune a anului pentru selecționerul Roberto Mancini înaintea duelului cu Macedonia din Nord din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.

Jorginho, Rafael Toloi și Emerson sunt brazilienii campioni europeni cu naționala Italiei

Împreună cu cei doi debutanți de mai sus, nu mai puțin de patru brazilieni se află în ”squadra azzurra”! 

Jorginho (Chelsea) este deja veteran, cu cele 42 de selecții ale sale, în timp ce Rafael Toloi (Atalanta) a debutat anul trecut și a strâns deja 8 prezențe în tricoul Italiei. 

Ambii au evoluat la Euro 2020 și au devenit campioni continentali. Doar Jorginho a fost prezent însă în finala câștigată cu Anglia după executarea loviturilor de departajare.

Un alt brazilian, Emerson, împrumutat de Chelsea la Olympique Lyon, și el campion european vara trecută, nu se mai află în prezent în vederile selecționerului Mancini.

Modifică setările cookies