Se cere excluderea unei naționale de la Campionatul Mondial din Qatar: „În timp ce conducătorii se uită distrați la meciuri, dronele lor omoară!” 

Campionatul Mondial din Qatar Iran Ucraina Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 13:42
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 13:43

Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie. 

Participarea naționalei din Iran la Campionatul Mondial din Qatar a stârnit controverse, făcându-se cereri ca iranienii să fie excluși, în special din cauza scandalului imens provocat de uciderea tinerei Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, după ce a fost arestat pentru nerespectarea codului vestimentar. 

După cererea făcută de Open Stadiums către FIFA, forul a mai primit o cerere din partea CEO-ului lui Sahtior Donețk, Sergei Palkin, care a cerut ca Iran să fie exclusă de la Mondial și înlocuită cu naționala Ucrainei, prin intermediul unui comunicat postat pe rețelele de socializare. 

Ucraina cere excluderea Iranului de la Campionatul Mondial 

„În timp ce conducătorii iranieni se vor distra urmărind naționala jucând la Campionatul Mondial, ucrainenii vor fi uciși de dronele iraniene și de misilele lor. Aproape 250 de astfel de drone au atacat deja orașe pașnice ale Ucrainei. Fiecare dintre ele au fost produse și livrate de autoritățile iraniene, instructorii iranieni au coordonat lansarea dronelor care au distrus case, muzee, universități, birouri, terenuri de sport și de joacă și cel mai important, au omorât ucraineni, inclusiv copii. 

Copii care au visat să își vadă naționala la Campionatul Mondial. Shakhtar Football Club face apel la FIFA și la întreaga comunitate internaționlă să suspende imediat naționala Iranului de la Campionatul Mondial pentru participarea directă în atacurile teroriste din Ucraina. Ar fi o decizie corectă care ar trebui să atragă atenția întregii lumi asupra regimului care își omoară cei mai buni oameni și ajută la uciderea ucrainenilor. 

Locul vacant ar trebui ocupat de naționala Ucrainei, care a arătat că merită să participe. În condiții inegale față de alte naționale în play-off-uri, ucrainenii au jucat cu inima. Decizia este justificată istoric și sportiv. Îi chem pe toți să ni se alăture în presiunea către birocrația fotbalului”, se arată în comunicat. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!