Schimbări importante pentru decernarea Balonului de Aur, în 2022. Când va avea loc ceremonia

Balonul de Aur Balonul de Aur 2022 decernare Balonul de Aur Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 18:57
Data actualizarii: Marti 24 Mai 2022, 19:05

Balonul de Aur, care va avea un nou format din actualul sezon, va fi decernat în acest an pe 17 octombrie la Paris, a anunţat marţi revista France Football, organizatoarea ceremoniei. 

Cea de-a 66-a ediţie a ceremoniei va avea loc la Theatre du Chatelet, la fel ca aceea de anul trecut, la care laureaţii au fost argentinianul Lionel Messi, care a obţinut pentru a şaptea oară trofeul, şi spaniola Alexia Putellas la feminin.

Nominalizaţii pentru Balonul de Aur masculin şi feminin, precum şi pentru trofeele Kopa (cel mai bun tânăr jucător) şi Yashin (cel mai bun portar) vor fi dezvăluiţi pe 12 august.

Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai restrâns, o preselecţie rafinată şi criterii de atribuire mai clare, conform noului regulament dezvăluit de France Football în luna martie.

"Performanţele individuale" şi "caracterul decisiv şi impresionant al concurenţilor" vor fi astfel criteriul numărul unu, înainte de "aspectul colectiv şi trofeele câştigate" şi de "clasa jucătorului şi simţul său de fair-play", potrivit noului regulament, informează Agerpres. 

Nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină "o zonă privată", suficient pentru a răspunde criticilor legate de decernarea trofeului din 2021 lui Lionel Messi, încoronat pentru a şaptea oară, în timp ce al al doilea clasat, polonezul Robert Lewandowski, aspiră în continuare la acest trofeu individual.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!