VIDEO Scandal monstru în Camerun! Samuel Eto'o și-a ieșit din minți, s-a răstit la selecționer și l-a dat afară pe ușă

Samuel Eto o Camerun Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 23:04
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 23:05

În cursul zilei de marți a avut loc o situație inedită fotbalul camerunez, în timpul unei ședințe organizate de președintele Federației, Samuel Eto’o (43 de ani).

A fost pentru prima dată când fostul star al Barcelonei și al lui Chelsea, s-a întâlnit față în față cu selecționerul Camerunului, belgianul Marc Brys.

Samuel Eto'o, protagonistul unui scandal monstru la Federația de Fotbal din Camerun

Antrenorul belgian a fost numit în funcția de selecționer al Camerunului de către ministrul sportului din Camerun, Narcisse Mouelle Kombito, fără știrea lui Samuel Eto’o, cel căruia îi revenea, de fapt, această sarcină. Eto’o a aflat de instalarea lui Marc Brys de la televizor, lucru ce l-a scos din minți pe președintele Federației de Fotbal din Camerun.

Totuși, Brys a fost invitat la ședință chiar de Samuel Eto’o, pentru a discuta despre meciurile din luna iunie pentru calificarea la Cupa Mondială. Totuși, staff-ului antrenorului belgian i-a fost refuzat accesul în clădirea Federației, lucru ce a dus la un scandal monstru.

Întreg incidentul a fost filmat și distribuit pe rețelele sociale, unde s-a viralizat imediat. În primă fază, Samuel Eto’o este surprins cum se ia la ceartă cu un membru din cabinetul ministrului Kombito și cum ordonă ca acesta să fie evacuat din clădire.

Ulterior, Eto’o își mută atenția către selecționer. Deși președintele Federației de Fotbal din Camerun era dispus să îi permită lui Marc Brys să ia parte la ședință, tehnicianul a fost deranjat de faptul că oficialul din Minister a fost dat afară, motiv pentru care a decis să plece și el.

Ești selecționer pentru că te-am numit eu, nu te-a numit nimeni altcineva. Ai făcut multe greșeli și îți cer să rămâi la această ședință, pentru că, dacă nu o faci, voi fi forțat să convoc Comitetul Executiv”, i-a transmis Samuel Eto’o selecționerului Marc Brys.

Lovindu-se de refuzul lui Marc Brys, Samuel Eto’o și-a pierdut treptat cumpătul și a început să strige la antrenor: ”Ceea ce faci tu, antrenorule, este responsabilitatea mea. Nu vorbi așa cu mine, domnule antrenor. Nu mai face scandalul ăsta. În ce țară crezi că ești, domnule antrenor? Crezi că eu aș putea să fac așa ceva în Belgia? Dacă ieși pe acea ușă, nu te mai întorci”.

Brys nu a ținut cont de avertismentul lui Eto’o și a părăsit încăperea unde avea loc ședința tehnică. Imediat după acest moment, Samuel Eto’o a cerut să fie convocat Comitetul Executiv, astfel încât Marc Brys să fie îndepărtat din funcție.

Deocamdată, Federație de Fotbal din Camerun nu a dat niciun comunicat oficial în legătură cu situația de pe banca tehnică a echipei naționale.

???? L’altercation ????????????????????́???????????????????????? entre Samuel Eto’o, président de la Fédération camerounaise et Marc Brys ????

Ce dernier a été nommé sélectionneur par le ministère des sports, sans concertation avec la FECAFOOT… ???????? pic.twitter.com/DtHYUrS0DK

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!