Joyskim Dawa Camerun FCSB Superliga

"Inacceptabil!". Reacția camerunezilor, după insultele rasiste adresate lui Joyskim Dawa

Joyskim Dawa (27 de ani), fundașul lui FCSB, a fost victima mai multor mesaje cu tentă rasistă după partida cu FC Hermannstadt (2-2), în care a fost eliminat.
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 15:15
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 15:13

Reacția camerunezilor, după insultele rasiste adresate lui Joyskim Dawa

După meciul de la Sibiu, Dawa a postat pe Instagram mai multe mesaje cu caracter rasist primite în mediul online. Camerunezul a anunțat, sâmbătă, că nu va mai accepta astfel de insulte, iar de acum încolo va lua măsuri.
 
Publicația cameruneză Allez Les Lions a scris despre situația prin care trece Joyskim Dawa și a catalogat drept "inacceptabile" insultele rasiste la care a fost supus fotbalistul cu nouă meciuri la naționala Camerunului.
 
"Joyskim Dawa a fost victima insultelor rasiste pe rețelele sociale din partea anumitor suporteri ai Stelei (n.r - FCSB), după ultimul său meci la echipă. Inacceptabil! Nu rasismului", au scris camerunezii.

Joyskim Dawa: "Până acum nu am spus nimic, dar de azi am decis să pun stop"

Sâmbătă dimineață, Joyskim Dawa a revenit cu un nou mesaj în care a anunțat că nu va mai accepta astfel de insulte rasiste de acum încolo.
 
"Salutare, lume a fotbalului. Așa cum poate ați auzit sau ați văzut, am primit câteva insulte rasiste pe rețelele sociale după ultimul meu mci. Nu este un caz izolat, dar până acum nu am spus nimic. Mi-am văzut de treaba mea, dar astăzi am decis să pun stop.

Suntem în 2023 și anumite lucruri trebuie să se schimbe în lumea fotbalului, precum și în afara ei. Trebuie să se dicteze sancțiuni împotriva acestor oameni, trebuie să fie identificați și dați exemplu pentru a ne asigura că astfel de lucruri nu se vor repeta.

Este inacceptabil, având în vedere numeroase culturi și culori din lume, rasismul există și astăzi, mai ales în lumea sportului, care nu ține cont de granițe și origini.

Vreau să știți că sunt conștient că este vorba doar despre câțiva oameni care sunt rasiști, iar suporterii adevărați sunt alături de mine și îmi arată respect și dragoste. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere.

Astfel de lucruri nu mă vor demoraliza. Din contră, mă vor face mai puternic pentru viitor. Sunt foarte mândru că aparțin comunității negre, parte integrantă din diversitatea și bogăția lumii. Lupta merge mai departe. Nu rasismului!", a scris Dawa, sâmbătă.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!