Scandal înainte de startul Cupei Africii. O echipă contestă metoda de testare: "Nu putem accepta!"

Burkina Faso Camerun cupa africii Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 23:45
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 23:46
"Patru până la cinci jucători importanţi din lotul Burkina Faso şi selecţionerul Kamou Malo au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 şi ar urma să rateze meciul de deschidere a Cupei Africii pe Naţiuni, duminică, la Yaoundé" a explicat secundul Firmin Sanou.

Burkina Faso nu este de acord cu rezultatele testării înaintea meciului cu Camerun

Printre jurnalişti circulă numele lui Saidou Simporé, Dango Ouattara, Oula Abass Traoré, Edmond Tapsoba şi Gustavo Sangaré ca jucători care au fost testaţi pozitiv vineri. "Cu două zile înainte de meci, asta pune totul sub semnul întrebării, dar avem încredere în jucătorii care îi vor înlocui”, a spus Firmin Sanou.
 
Secundul a contestat şi metoda de testare şi a subliniat o neclaritate în organizare, explicând că două echipe medicale diferite au venit să testeze delegaţia burkinabeză. "Ieri dimineaţă (vineri) o echipă medicală s-a prezentat la hotelul nostru pentru analize, când am încercat să înţelegem cine i-a trimis, CAF (Confederaţia Africană de Fotbal) ne-a spus clar că nu ei i-au trimis la echipă, aşa că am refuzat să facem testele”, a spus secundul.
 
"La ora 22.00 a sosit o echipă, aparent cea a CAF. Am efectuat testele care ne informează despre 4 până la 5 cazuri de Covid. Spun 4 sau 5 pentru că se spune că primul nostru jucător testat nu a făcut testul...”, a continuat el. El a menţionat că acestea sunt teste antigen, şi nu teste PCR, care trebuie efectuate cu 48 de ore înainte de meci. Echipa din Burkina Faso intenţionează să solicite o a doua opinie, a asigurat Sanou.
 
Pentru căpitanul Bertrand Traoré, "e un scandal". "Nu putem fi lipsiţi de titulari cu 24 de ore înainte de meci. Autorităţile trebuie să revizuiască organizarea, nu putem accepta această decizie. Putem reface testele jucătorilor noştri pozitivi”, a afirmat Bertrand Traoré.
 
Burkina Faso urmează să întâlnească echipa Camerunului, duminică, de la ora 18.00, la Yaounde.
 
News.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!