Mircea Lucescu Rusia Fotbal extern

”Rusia la Campionatul Mondial din Qatar?”. Cum le-a răspuns Mircea Lucescu germanilor

Mircea Lucescu (76 de ani) a plecat în Germania alături de echipa sa, Dinamo Kiev, pentru un nou meci amical în cadrul turneului ”Fotbal pentru Pace”. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 16:41
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 16:44

Campioana en-titre a Ucrainei, care a remizat cu CFR Cluj, va juca de această dată în compania Borussiei Dortmund. Înainte de meci, Lucescu a luat parte la o conferință de presă și a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliștii germani.

Mircea Lucescu: ”Sportivii ruși nu ar trebui să plătească petnru ceea ce se petrece în Ucraina”

Lucescu le-a luat apărarea sportivilor ruși când a fost întrebat dacă ar fi posibilă o participare a Rusiei la Campionatul Mondial din Qatar.

”Eu am spus că sportivii ruși nu ar trebui să plătească pentru ceea ce se petrece în Ucraina. Bineînțeles, un sportiv sau o federație care susține acest război trebuie să fie sancționat. Asemenea atitudine ar pune la îndoială fair-play-ul și sportul.

În același timp, sunt de părere că sportul poate să fie un adevărat ambasador și poate construi punți între țări”, a declarat antrenorul român, conform Frankfurter Allgemeine.

Lucescu este, în prezent, implicat la Dinamo Kiev, dar ar putea pleca din vară. Turcii au scris că antrenorul român este dorit la Fenerbahce, unde l-ar putea înlocui pe Ismail Kartal.

Ar fi al treilea club din Turcia pe care Lucescu îl antrenează, după Galatasaray și Beșiktaș, echipe alături de care a câștigat și campionatul. De asemenea, antrenorul român a fost și selecționer al naționalei Turciei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!