Fotbal extern

Senator in Brazilia, Romario a incercat sa pacaleasca statul si a ramas fara masinile de lux si un yacht! Ce s-a intamplat

Autoritatile de la Rio de Janeiro i-au sechestrat doua automobile de lux si un yacht fostului atacant si actualul senator Romario de Souza, campion mondial cu nationala Braziliei in 1994, drept garantie pentru plata unor datorii mai vechi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2018, 11:48
Data actualizarii: Vineri 06 Iulie 2018, 11:54

Bunurile erau inregistrate pe numele altor persoane din familia sa, insa procuratura sustine ca detine probe care demonstreaza ca acestea ii apartin lui Romario, fost jucator la FC Barcelona, care ar fi incercat astfel sa evite ca bunurile respective sa fie solicitate drept garantie de catre creditori.

Sechestrul, ordonat de un judecator din Rio de Janeiro, se extinde si asupra altor doua vehicule, care nu au fost deocamdata localizate.

Conform presei braziliene, cele doua automobile sechestrate valoreaza aproximativ 500.000 de reali (peste 128.000 dolari).

Romario se confrunta cu diferite proceduri judiciare pentru neplata datoriilor, dupa falimentul unui restaurant pe care l-a detinut la Rio de Janeiro. In mai multe cazuri, el a fost deja condamnat să-i despagubească pe creditorii sai, dar senatorul afirma ca nu are resurse sa plateasca datoriile.

Printre autoturismele a caror proprietate este atribuita lui Romario se numara un Porsche Macan si un Audi Avant.

In iunie 2017, autoritatile fiscale au recunoscut ca il investigheaza pe Romario pentru o presupusa spalare de bani in operatiuni bancare, in conditiile in care au descoperit existenta unor conturi deschise pe numele membrilor familiei sale, care ar fi exploatate de catre fostul fotbalist.

Romario, golgheterul Cupei Mondiale din 1994, este precandidat din partea partidului Podemos la postul de guvernator al statului Rio de Janeiro.

Ca parlamentar, el s-a facut remarcat prin campaniile sale impotriva coruptiei in Confederaţia Braziliana de Fotbal (CBF), fiind presedintele unei comisii care a investigat coruptia in sport, precum si pentru proiectele sale in favoarea persoanelor cu sindromul Down, maladie de care sufera se pare una dintre fiicele sale.

Modifică setările cookies