România, capitol închis pentru Ștefan Radu: ”Nu-l văd să joace, nici să locuiască aici. Nici copiii lui nu vor să vină în țară” 

Stefan Radu Hristu Chiacu Lazio Fotbal extern Ștefan Radu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 08:43
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 08:52

Ștefan Radu (35 de ani) joacă din 2008 la Lazio, unde a devenit omul cu cele mai multe prezențe în tricoul formației biancoceleste.

Chiar dacă a trecut pe banca de rezerve în acest sezon, după ce Maurizio Sarri a preluat echipa, Radu este în continuare apreciat la Roma. Hristu Chiacu a dezvăluit că fundașul român are locul său de parcare la stadionul Olimpico, pe care scrie ”Boss”, așa cum l-au poreclit fanii lui Lazio pe Radu.

„Eu i-am spus: 'Tu ai o vârstă, așteaptă-ți rândul!' De fiecare dată când a intrat, a făcut-o foarte bine. El e foarte apreciat acolo. La noi, nu prea vorbește lumea despre el, dar acolo e altceva. Am fost la Roma la sfârșitul anului și am văzut. 

Să-ți spună cineva într-o țară străină 'boss' înseamnă ceva. În parcarea de la Olimpico, are un loc de parcare pe care scrie 'boss', alături de poza lui. 

Eu cred că va mai juca și la anul, depinde de el. Mi-a spus că, la cum aleargă cei tineri, ar mai juca cinci ani. Oricum, pe el nu-l mai văd se se întoarcă în România. Nici să joace, nici să locuiască aici. Nici copiii lui nu vor să vină în România”, a spus Hristu Chiacu, pentru GSP.ro.

Cifrele carierei lui Ștefan Radu

După două sezoane la Dinamo, Radu a făcut pasul la Lazio, echipă care l-a luat, inițial, sub formă de împrumut, iar apoi l-a transferat definitiv pentru 4,7 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

A debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri. Cu Lazio, Radu a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Radu deține recordul de prezențe în tricoul lui Lazio (417).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!