NEWS ALERT Revoltă înainte de baraj! Se cere excluderea posibilei adversare a României de la EURO 2024

Israel baraj euro 2024 EURO 2024 Fasia Gaza palestina Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Februarie 2024, 13:32
Data actualizarii: Joi 08 Februarie 2024, 13:32

Cu o lună și jumătate înaintea barajului pentru EURO 2024, mai multe federații solicită excluderea naționalei de fotbal a Israelului în contextul războiului din Gaza.

Nu mai puțin de 12 federații de fotbal din Orientul Mijlociu au trimis o scrisoare către toți membrii asociați FIFA, dar și către cele șase confederații, inclusiv UEFA, prin care solicită suspendarea Israelului, scrie Sky News.

12 Federații din Asia de Vest cer suspendarea Israelului înaintea barajului pentru EURO 2024

Printre inițiatorii acestei scrisori se numără federațiile din Palestina, Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite. Practic, țările din Asia de Vest solicită pentru Israel o sancțiune similară cu cea a Rusiei, care a fost interzisă în toate competițiile după invadarea Ucrainei.

"Noi, Federațiile de Fotbal din Asia de Vest, facem apel la FIFA, la confederațiile de fotbal și la asociațiile membre să ni se alăture pentru a lua o poziție decisivă împotriva atrocităților comise în Palestina și a crimelor de război din Gaza.

Trebuie să condamnăm uciderea civililor nevinovați, printre ei numărându-se fotbaliști, antrenori, arbitri, oficiali. Trebuie să facem front comun în izolarea Federației de Fotbal din Israel de toate activitățile fotbalistice până când actele de agresiune vor înceta", a transmis președintele Federației de Fotbal din Iordania, Prince Ali bin Al Hussein.

Israel cere ca politica să nu fie implicată în sport: "Visul nostru este să ne calificăm la EURO 2024"

Federația de Fotbal din Israel a reacționat și a cerut FIFA să nu implice politica în sport, permițându-i naționalei conduse de Alon Hazan să participe la barajul pentru EURO 2024, programat în martie.

"Am încredere că FIFA nu va implica politica în fotbal. Suntem împotriva implicării politicienilor în fotbal și, în general, împotriva subiectelor politice din sport.

Ne concentrăm doar la fotbal și visul nostru este ne calificăm la Campionatul European din 2024. Îmi doresc pace în lume", a spus Niv Goldstein, CEO-ul Federației din Israel, pentru Sky.

Goldstein susține că între situația din Israel și cea din Rusia există diferențe semnificative: "Nu eu decid, dar evident că sunt multe diferențe între situația noastră și cele ale altor țări din lume".

Israel, posibilă adversară pentru România la EURO 2024

Israel trebuie să întâlnească Islanda, pe 21 martie, în semifinalele barajului pentru EURO 2024. Învingătoarea va juca finala împotriva câștigătoarei din meciul Bosnia Herțegovina - Ucraina.

Echipa care va câștiga acest baraj va fi repartizată în grupa E de la EURO 2024, alături de România, Belgia și Slovacia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!