Junior Moraes Rusia Ucraina Fotbal extern

Reacții dure ale ucrainenilor la adresa lui Junior Moraes: „A ocolit legile!” Criticile primite după ce a ajuns în România 

Fostul jucător de la Gloria Bistrița a reușit să părăsească Ucraina, aflată în război cu Rusia și a ajuns duminică noaptea în România.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 16:41
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 16:43

Junior Moraes se află printre cei 13 fotbaliști străini de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev care au fugit de războiul declanșat de Vladimir Putin. Plecarea fotbalistului din țară i-a înfuriat pe ucraineni, în contextul în care Moraes are cetățenie ucraineană, iar legea marțială interzice părăsirea țării în astfel de momente. 

La o zi de la invazia lui Putin, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a decretat impunerea legii marțiale. Conform acesteia, bărbații ucraineni, apți de luptă, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, nu pot părăsi țara pe o perioadă de 90 de zile de la semnarea decretului. 

Presa din Ucraina, reacții dure la adresa lui Junior Moraes

Duminică noapte au intrat în România cei 13 fotbaliști străini, însoțiți de familiile lor, primind sprijin din partea Federației Române de Fotbal. Aceștia sunt cazați la Mogoșoaia, iar în următoarele zile vor pleca spre țările natale. 

Presa din Ucraina l-a „taxat” însă pe Junior Moraes, acuzându-l că a încălcat legea prin părăsirea țării, în contextul în care are cetățenie ucraineană. 

„Cu ce pașaport? Moraes a părăsit teritoriul Ucrainei. Junior a reușit să ocolească legile Ucrainei. Este de notat că printre cei 42 de refugiați se afla și Junior Moraes, care are naționalitate ucraineană”, scriu jurnaliștii de la sport.ua

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!