Fotbal extern

Fostul jucător al lui CFR Cluj a părăsit, în sfârșit, Ucraina! Președintele UEFA a intervenit personal

Roberto De Zerbi, în prezent antrenorul lui Șahtior Donețk, se îndreaptă acum către țara natală, Italia.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 11:16
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 11:17

Antrenorul lui Șahtior Donețk, italianul Roberto De Zerbi, a reușit să părăsească Ucraina, aflată în plin război.

Fostul jucător al lui CFR Cluj se afla de câteva zile într-un hotel din Kiev, alături de întreg staff-ul său de la echipa ”minerilor”.

De la Kiev s-au îndreptat cu trenul către Lviv și au ajuns în Ungaria, de unde au luat un avion spre Roma.

Intervenția președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, a fost decisivă, precizează L'Equipe, astfel că cei nouă membri ai staff-ului de la Șahtior Donețk sunt acum teferi.

Ce declarase De Zerbi în urmă cu câteva zile

"Discutăm constant cu Ambasada Italiei de la Kiev. Ni s-a recomandat să rămânem în hotelul din Kiev din mai multe motive. Drumul către graniță este blocat, sunt cozi foarte lungi de mașini. Ni s-a spus că ambuteiajele sunt de 70 de kilometri. Rezervele de benzină nu sunt suficiente, la fel și mâncarea. Să mergi undeva în astfel de momente devine deja o problemă de supraviețuire. Ar fi foarte periculos să părăsim hotelul.

Am auzit bombele miercuri și joi seară. Au încercat să ne liniștească spunându-ne că civilii nu pățesc nimic. Doar eu și jucătorii brazilieni am rămas în hotel. Nu mai e nimeni în club. Eu rămân fidel valorilor tatălui meu. Rămân cu jucătorii tineri pentru a le arăta că suntem împreună în asta", declarase în urmă cu câteva zile Roberto De Zerbi, citat de sport.ua.

Modifică setările cookies