Raphinha este de vânzare! Suma pe care o cere Barcelona în schimbul brazilianului

Raphinha Barcelona Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 09:00
Data actualizarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 09:02

Barcelona a stabilit un preț impresionant de 70 de milioane de euro pentru a-l elibera pe Raphinha, jucătorul care atrage atenția lui Chelsea și Arsenal.

În vara aceasta, Barcelona a pierdut trei atacanți într-un interval de doar câteva săptămâni, ceea ce a afectat-o foarte mult pe plan ofensiv. Ousmane Dembele a fost primul care a plecat, după ce PSG a activat clauza sa de reziliere de 50 de milioane de euro. Despărțirea de PSG a fost o decizie surprinzătoare, deoarece francezul își exprimase anterior angajamentul față de club.

Ansu Fati și Ez Abde au urmat apoi, plecând în speranța că vor prinde mai multe minute de joc la noile cluburi. Primul s-a alăturat lui Brighton & Hove Albion sub formă de împrumut pentru întregul sezon, în timp ce cel de-al doilea a părăsit Barcelona pentru Real Betis printr-un transfer permanent.

În cele din urmă, Barcelona l-a împrumutat pe Joao Felix, care a avut un debut solid la club, dar a pierdut din strălucire pe parcurs.

Cu toate acestea, mai mare dezamăgire decât el pare să fie Raphinha, așteptat să fie omul principal pentru echipă alături de Robert Lewandowski, dar care nu a reușit să profite la maximum de șansele sale în acest sezon, motiv pentru care Barca ar vrea să scape de el în vară.

Chelsea, Newcastle și Arsenal sunt în cursa pentru Raphinha

Inițial, se aștepta ca Raphinha să se alăture lui Chelsea în vara anului 2022.

Englezii susțin că Chelsea este în continuare interesată de semnătura lui Raphinha, în anul următor, alături de Newcastle United, care dorește să-și întărească atacul pentru Liga Campionilor. Arsenal ar putea, de asemenea, să intre în cursă, dar Raphinha ar putea avea de înfruntat o concurență incredibilă în nordul Londrei, unde tânărul star Bukayo Saka domină postul de extremă dreapta.

Raphina vrea să rămână

Problema pentru Barcelona, totuși, este că Raphinha nu intenționează să părăsească clubul în acest moment. Și-a declarat public dragostea sa față de oraș și echipă și nu este gata să se mute încă.

În sezonul trecut, el l-a avut concurent pe post pe Ousmane Dembele pe partea dreaptă, dar acum că francezul a părăsit clubul, nu are scuze pentru a-și pierde locul în fața lui Lamine Yamal în vârstă de 16 ani.

Raphinha a jucat în nouă partide în acest sezon, pornind doar de trei ori, marcând două goluri și oferind o pasă de gol. De asemenea, a lipsit de o lună de pe teren din cauza unei accidentări la coapsă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!