VIDEO Dublă lovitură anunțată în Israel înainte de meciul cu România! Doi fotbaliști de la FC Barcelona și Girona vor fi naturalizați

nationala Israelului Antal Yaakobishvili Áron Yaakobishvili fc barcelona Girona Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Noiembrie 2023, 13:29
Data actualizarii: Marti 14 Noiembrie 2023, 13:29

Naționala care va fi adversara ”tricolorilor” luptă și ea pentru calificarea la Euro 2024.

Înaintea meciului important de sâmbătă de la Felcsut din Ungaria, Israel - România din preliminariile Campionatului European din 2024, presa din Țara Sfântă scrie despre planul important al federației de a naturaliza doi tineri fotbaliști de origine israeliană de la FC Barcelona și Girona.

Este vorba despre Áron Yaakobishvili (17 ani), ”vitorul portar al Barcelonei”, care impresionează deocamdată la juniorii din La Masia și în UEFA Youth League, și despre fratele acestuia, Antal Yaakobishvili (19 ani), ”talentatul fundaș central care deja se antrenează cu prima echipă de la Girona”, liderul-surpriză din La Liga.

Cei doi frați sunt născuți în Budapesta din părinți evrei, iar tatăl lor, născut în Georgia, a locuit în Israel și deține cetățenia statului.

Chiar dacă frații Yaakobishvili au jucat pentru naționalele de juniori ale Ungariei, ei ”au început deja procesul obținerii pașaportului israelian și și-au exprimat dorința de a reprezenta naționala noastră, după o serie de contacte cu federația, momentan întrerupte după izbucnirea războiului”.

Familia Yaakobishvili este foarte conectată la Israel, ambii părinți sunt evrei și intervenția federației pentru urgentarea obținerii cetățeniei este capitală pentru succesul operațiunii.

Info: Sport5

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!