Qatar, ADIO Mondial? Un fost membru important al FIFA anunta: "Turneul final din 2022 nu se va tine acolo!" Unde poate fi mutat

FIFA Campionatul Mondial Qatar 2022 qatar 2022 Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2014, 13:47
Data actualizarii: Luni 22 Septembrie 2014, 14:05

Un fost membru important al Comitetului Executiv al FIFA anunta: "Mondialul din Qatar nu se va putea disputa, iar FIFA nu e pregatita sa-si asume riscurile"

Incertitudinea legata de organizarea Mondialului din Qatar continua sa planeze. Chiar daca Blatter a dat asigurari in ceea ce priveste turneele finale din Rusia (2018) si Qatar (2022), un fost membru al Comitetului Executiv al FIFA face o afirmatie bomba.

Theo Zwanziger, fost membru al FIFA, anunta ca FIFA va muta in cele din urma turneul final din 2022, acest lucru urmand sa se intample spre sfarsitul anului.

Cotidianul german BILD a publicat astazi un interviu cu Theo Zwanziger, in care fostul membru FIFA a vorbit despre problemele pe care organizarea Mondialului in Golf ar urma sa le aduca. Printre acestea, temperaturile extrem de ridicate, dar si acuzatiile de coruptie.

"Nu cred ca Mondialul din 2022 va mai avea loc in Qatar. Medicii spun ca nu isi pot asuma responsabilitatea in aceasta privinta, in conditiile in care fotbalistii ar evolua la niste temperaturi extreme", si-a inceput Zwanziger, fostul presedinte al Federatiei Germane de Fotbal, "discursul".

Desi Sepp Blatter, dar si autoritatile qatareze au vorbit despre dezvoltarea infrastructurii si despre construirea unor stadioane care sa aiba instalatii de aer conditionat, contestatarii continua, insa, sa spuna ca organizarea unei astfel de competitii in zona Arabiei este pentru moment periculoasa.

"Poate ca vor construi ei stadioane cu instalatii de aer conditionat, dar un Campionat Mondial nu are loc doar pe stadion! Fani din intreaga lume vor merge acolo si se vor confrunta cu aceste probleme. Iar primul incident in care va fi implicat un suporter va fi anchetat de autoritati. Asta nu e un lucru pe care membrii FIFA si-l doresc si nimeni nu-si poate asuma un astfel de risc", a mai spus Zwanziger.

In acest moment, FIFA ia in considerare si organizarea Mondialului din 2022 pe perioada iernii, cand temperaturile sunt putin mai scazute. Cu toate acestea, cele mai importante Federatii din lume se opun acestui scenariu, intrucat aceasta mutare ar afecta programul mai multor sezoane.

O alta mare problema este cea legata de acuzatiile de coruptie din cadrul FIFA. Forul International a fost acuzat ca a luat mita pentru a trimite evenimentul in Qatar.

Mai multe voci au vorbit in ultimele luni despre o posibila mutare a Mondialului de peste 8 ani in Statele Unite.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!