FOTO ȘI VIDEO Pur și simplu Dayro Moreno! Fostul atacant de la FCSB înscrie iar și își continuă cursa spre cele două recorduri țintă

Dayro Moreno Columbia FCSB once caldas Victor Aristizabal Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Martie 2023, 11:16
Data actualizarii: Vineri 24 Martie 2023, 11:43

Golgheterul columbian evoluează acum la Once Caldas și a depășit 200 de goluri înscrise în prima ligă din țara natală.

Columbianul Dayro Moreno, fost atacant la Steaua (actuala FCSB) în perioada 2008-2010, va împlini 38 de ani în septembrie și are un început de sezon foarte bun la noua sa echipă, Once Caldas, cu care a semnat în ianuarie și unde joacă acum pentru a cincea oară în carieră.

În ultima etapă, în 1-2 acasă cu Atletico Huila, Dayro a fost integralist, a deschis scorul în minutul 15 (dubla lui Gustavo Britos a adus însă punctele oaspeților) și a ajuns astfel la 201 goluri marcate în prima ligă din Columbia.

Atacantul are 4 reușite în cele 9 runde de până acum ale sezonului, fiind al doilea în topul golgheterilor din liga columbiană.

Ce recorduri vrea Dayro Moreno vrea să atingă

Conform publicației locale La Patria, Dayro Moreno și-a propus să atingă două performanțe istorice.

El vrea să devină atât cel mai bun marcator din istoria modernă a campionatului Columbiei (este la 23 de goluri distanță de recordul lui Sergio Galvan Rey, fostul atacant argentinian al aceleiași Once Caldas: 201 vs 224), cât și cel mai bun marcator columbian din lume (se află la 36 de reușite distanță de performanța legendarului Victor Aristizabal, fostul vârf de la Valencia, Sao Paulo sau Santos: 310 vs 346)!

Dayro Moreno la Steaua/FCSB

La prima echipă a lui FCSB (pe atunci, Steaua), columbianul a înscris de 13 ori în 55 de partide jucate în Liga 1, Cupa României și cupele europene.

În sezonul trecut, Dayro a marcat 22 de goluri în 42 de meciuri de campionat pentru Atletico Bucaramanga, tot în prima divizie columbiană.

Foto: Once Caldas

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!