Probabil cea mai frumoasa faza care a avut loc vreodata pe terenul de fotbal! In acelasi meci, a avut loc si cea mai controversata

Daca iti place fotbalul, nu ai voie sa uiti acest faze! Pot sa nu iti placa, dar e imposibil sa le uiti

30 octombrie 1960 - Diego Armando Maradona s-a nascut

30 octombrie 1997 - Diego Armando Maradona s-a retras

Astazi este ziua pe care unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria fotbalului, considerat de multi ca fiind numarul 1, nu o va uita niciodata. Maradona implineste astazi 54 de ani de cand s-a nascut si 17 de cand s-a retras din fotbal. Povestea lui si cariera sa o puteti redescoperi aici

22 iunie 1986

Este o zi pe care niciun fan nu o va uita in care s-au marcat probabil cele mai cunoscute goluri din istoria fotbalului. Un meci unic in care Maradona si-a aratat ambele fete - a marcat celebrul gol cu 'Mana lui Dumnezeu' si a facut cursa incredibila in care a trecut de 5 jucatori englezi. Argentina s-a impus atunci cu 2-1 pe Estadio Azteca din Mexico City in sferturile Campionatului Mondial din acel an.

Maradona a deschis scorul in minutul 51 la o faza la care a deviat cu mana mingea pe langa legendarul Peter Shilton. La 3 minute distanta, 'El Pibe D'Oro' a luat mingea la centrul terenului si a trecut pe rand de Beardsley, Reid, Butcher, Fenwick, din nou Butcher, pentru ca apoi sa-l depaseasca si pe Shilton si sa marcheze.

Argentina avea sa castige meciul si turneul. Astazi, pe 30 octombrie, poate fi considerata 'ziua Maradona'. Iar acel meci cu Anglia a fost cel in care Diego si-a cimentat mostenirea lasata fotbalului.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România. Sindicatele se declară șocate
BRAT

Modifică setările cookies