Premieră în lume: echipa cu 37 de trofee interne și două finale continentale va evolua în campionatul altei țări!

Al Hilal sudan Tanzania Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2024, 18:59
Data actualizarii: Joi 11 Aprilie 2024, 18:59
Totuși, nu va avea dreptul să se califice în competițiile continentale.

Premieră în fotbalul african, unde una dintre cele mai galonate echipe ale continentului a primit acceptul de a juca în altă țară. De două ori finalistă în Liga Campionilor Africii, Al Hilal, din Sudan, va juca în liga din Tanzania!

Premieră în lume: Al Hilal a primit dreptul să evolueze în campionatul altei țări

Campionatul din Sudan este suspendat din aprilie 2023, de când războiul a izbucnit din nou în țara din nord-estul Africii. Ca urmare, mai multe cluburi din Sudan au cerut permisiunea de a evolua în alte țări.

Cel mai mare club din țară, Al Hilal, din orașul Omdurman, a anunțat că a primit o „aprobare preliminară” din partea Federației de Fotbal din Tanzania. Clubul din Sudan va participa în campionat, dar nu va avea dreptul de a se califica în competițiile continentale.

Al Hilal și-a disputat meciurile de acasă în Liga Campionilor Africii, unde a fost eliminată din grupe, la Dar es Salaam, în Tanzania. 

Al Hilal, din Sudan, are 37 de trofee interne!

„Prezența lui Al Hilal e o oportunitate pentru cluburile din Tanzania să învețe de la unul dintre giganții continentului”, a declarat Clifford Mario Ndimbo, purtătorul de cuvânt al Federației de Fotbal din Tanzania, potrivit AFP.

Tanzanienii sunt convinși că Al Hilal va ajuta la promovarea campionatului și că va crește veniturile cluburilor locale. Totodată, mai mulți arbitri din Sudan, care se antrenează în Tanzania, vor fi invitați să conducă meciuri din campionat.

Al Hilal are 29 de titluri naționale în Sudan, record în țară. Clubul sudanez a câștigat, de asemenea, opt cupe naționale, iar în 2002 a cucerit Cupa Cupelor Arabe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!