Poveste fascinanta! Cel mai batran antrenor de fotbal din lume e o femeie de 92 de ani: "Am facut 1000 de copii fotbalisti. Imi doresc sa mor pe terenul de fotbal!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 21 Martie 2018, 15:24

Femeia s-a apucat de fotbal acum jumatate de secol, inspirata de povestea de succes a lui Pele.

Maria Angelica Ramos este simbolul renasterii fotbalului din Peru, o natiune care e prezenta din nou la mondial, dupa o pauza de 36 de ani.

Femeia are 92 de ani, iar in ultimii 49 a avut un singur tel - sa creasca fotbalisti in Lima, capitala tarii si orasul in care s-a nascut.

"Cand l-am vazut pe Pele prima data jucand, am decis ca trebuie sa ma apuc sa fac asta, sa ii invat pe copii sa joace fotbal."

"Familia mea e echipa mea de fotbal. N-am nicio obligatie, dar simt ca asta imi e misiunea in lume."

"Antrenez pentru ca asa a vrut Dumnezeu, si as fi multumita daca mi-as gasi sfarsitul aici, pe terenul de fotbal", spune Maria Angelica Ramos intr-un reportaj publicat de Corriere della Sera.

VIDEO AICI

Femeia este renumita pentru exigenta ei in relatia cu micii fotbalisti, dar toata lumea o iubeste. Spune ca pana acum i-au trecut prin mana peste 1000 de copii.

Povestea Mariei Angelica Ramos este un exemplu de ambitie, devotament si respect pentru fotbal, intr-o tara care e prezenta din nou la un campionat mondial, dupa o pauza de 36 de ani.

Peru e in grupa C la Mondial, alaturi de Franta, Australia si Danemarca.

Imagini in galeria foto de mai jos

România, una dintre cele mai poluate țări din Europa. Care este situația în Capitală. “Poluarea este un ucigaș tăcut”
BRAT
Modifică setările cookies