Josep Guardiola Manchester City nationala Braziliei Fotbal extern

Pep Guardiola, dorit pe banca tehnică a uneia dintre cele mai importante naționale! Ce ofertă a primit antrenorul lui Manchester City 

Josep Guardiola (51 ani) a anunțat în urmă cu un an că va pleca de la Manchester City la finalul mandatului. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 17:56
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 17:58

Contractul antrenorului spaniol cu gruparea din Premier League se încheie în iunie 2023, iar Guardiola nu are vreun gând să semneze o nouă înțelegere, punând astfel stop unei 'relații' ce durează din iulie 2016. 

Când și-a anunțat plecarea de la City tehnicianul a dezvăluit că își dorește să pregătească o echipă națională și pe radarul său a apărut și prima opțiune. Naționala Braziliei va rămâne fără selecționer după încheierea Campionatului Mondial din Qatar, după ce au apărut informații că Tite va părăsi banca tehnică. 

Pep Guardiola, dorit pe banca tehnică a naționalei Braziliei

Principalul obiectiv al Braziliei este să câștige Campionatul Mondial, însă oficialii federației braziliene muncesc din greu pentru a găsi deja un înlocuitor pentru Tite. Marca informează că există un antrenor care este deasupra tuturor de pe listă: Pep Guardiola. 

Sursa citată anunță că oficialii brazilieni l-au informat deja pe Pere Guardiola, fratele și reprezentantul tehicianului, de intențiile pe care le au, iar de atunci au avut loc mai multe discuții. Oferta propusă lui Guardiola se întinde pe 4 ani, până la Campionatul Mondial din 2026. 

Mai mult decât atât, salariul propus antrenorului este de 12 milioane de euro net, o sumă importantă, însă mult sub cele 20 de milioane de euro pe care le încasează de la Manchester City. 

  • 31 de trofee a câștigat Pep Guardiola în calitate de antrenor. 
  • Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City sunt cluburile pe care le-a antrenat tehnicianul iberic. 

Declarațiile lui Pep Guardiola despre plecarea de la Manchester City 

„O echipă națională, da. Următorul pas va fi o echipă națională, dacă va și exista această posibilitate. Trebuie să iau o pauză după șapte ani la Manchester City. 

Trebuie să mă opresc și să văd, să învăț de la alți antrenori, și poate să urmez și eu această cale. Mi-ar plăcea să antrenez la un Campionat European, la un Campionat Mondial sau la Copa America”, a mărturisit antrenorul.

Modifică setările cookies