Liga 1

Guardiola pleacă de la Manchester City! Care este planul de viitor al antrenorului

Pep Guardiola s-a decis asupra viitorului său.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 25 August 2021, 22:33
Data actualizarii: Miercuri 25 August 2021, 23:31

Antrenorul spaniol va renunța la postul de antrenor pe care îl are la Manchester City în 2023, atunci când îi expiră actualul angajament. El își dorește să antreneze o echipă națională.

"O echipă națională, da. Următorul pas va fi o echipă națională, dacă va și exista această posibilitate. Trebuie să iau o pauză după șapte ani la Manchester City. 

  • Guardiola pleacă de la Manchester City! Care este planul de viitor al antrenorului

Trebuie să mă opresc și să văd, să învăț de la alți antrenori, și poate să urmez și eu această cale. Mi-ar plăcea să antrenez la un Campionat European, la un Campionat Mondial sau la Copa America", a mărturisit antrenorul, conform Marca.

Pep Guardiola a vorbit și despre sumele imense pe care Manchester City le plătește pentru jucători:

„Care e problema? Avem Fair Play-ul Financiar și dacă alții nu sunt de acord, pot să se ducă la Tribunal să ne dea în judecată. Unii patroni vor să profite de pe urma fotbalului și nu investesc în echipă. Patronul nostru nu vrea niciun fel de profit, așa că investim cât putem.

L-am luat pe Grealish pentru că am vândut de 60 de milioane de lire (n.r.- 70 de milioane de euro), așa că nu am cheltuit decât 40 de milioane de lire sterline (n.r.- 47 de milioane de euro).

Respectăm cu sfințenie regulile. La noi, patronii nu vor să piardă bani, bineînțeles, dar vor să investească, așa că o facem” - Guardiola.

Ajuns la 50 de ani, Guardiola este din 2016 la Manchester City. A reușit să câștige trei titluri de campion, un FA Cup, două supercupe și patru cupe ale ligii. A dus echipa la un pas de trofeul UEFA Champions League, fiind învins în finală de Chelsea.

Cele mai mari performanțe le-a atins pe banca Barcelonei, cu care s-a impus de două ori  în Champions League și de trei ori în campionat. A fost declarat cel mai bun antrenor din lume de două ori, în 2008 și 2010.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies