Patru foști colegi ai lui Alin Toşca, anchetați după ce ar fi jucat la pariuri

Alin Tosca Benevento Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 11:40
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 11:42

Comisia de disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a anunţat marţi că a deschis o procedură împotriva a patru jucători, care au fost toţi legitimaţi la acelaşi club şi sunt suspectaţi că au făcut pariuri sportive.

Christian Pastina, Francesco Forte, Gaetano Letizia şi Enrico Brignola au fost denunţaţi la FIGC de către autorităţile judiciare italiene.

"În sezoanele 2021-22 şi 2022-23, ei au plasat pariuri direct sau prin intermediari pe platforme neautorizate pe rezultatele meciurilor din ligile organizate de FIGC şi din ligile profesioniste străine", a precizat FIGC.

Toţi cei patru jucători au evoluat la Benevento, club care evoluează în acest sezon în divizia a 3-a, dar care a fost în divizia a 2-a în sezoanele 2021-22 şi 2022-23.

Suspendare uriașă dacă sunt găsiți vinovați

Ei riscă o suspendare de până la trei ani dacă se va stabili că au pariat pe meciuri în care a fost implicată echipa lor.

La Benevento a fost legitimat în 2023 şi un român, Alin Toşca.

Fotbalul italian a fost zguduit în toamna anului trecut de un caz răsunător de pariuri sportive pe platforme ilegale, în urma căruia doi internaţionali, Sandro Tonali (Newcastle) şi Nicolo Fagioli (Juventus), au fost suspendaţi pentru opt, respectiv şapte luni.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!