qatar 2022 Campionatul Mondial Qatar 2022 Fotbal extern

Mondialul din 2022, boicotat de 6 tari: au trimis scrisoare la FIFA in care acuza Qatarul de terorism global

Criza diplomatica din zona Golfului Persic continua. Izolata de toate tarile arabe din jurul sau, Qatarul e acuzata ca finanteaza terorismul mondial. Drept raspuns, autoritatile qatareze spun ca totul este o inscenare a celor care lucreaza de fapt in favoarea jihadistilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iulie 2017, 17:30
Data actualizarii: Duminica 16 Iulie 2017, 17:36

Cele sase tari arabe care au rupt luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care il acuza ca sustine gruparile jihadiste, au solicitat FIFA ca statului din Golf sa i se retraga organizarea Cupei Modiale de fotbal din 2022.

Arabia Saudita, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Egipt ar fi invocat articolul 85 al Codului FIFA, care prevede astfel de masuri in situatii exceptionale.

Reuters noteaza ca oficialii din Qatar au informatii despre un demers la FIFA al sauditilor si a altor natiuni, insa agentia de presa mentioneaza ca nu a intrat in posesia unei copii a scrisorii, iar FIFA a precizat ca presedintele Gianni Infantino nu a primit un astfel de document.

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul si Egiptul au impus la 5 iunie sanctiuni diplomatice, politice si comerciale Qatarului, pe care-l acuza ca sustine terorismul international si ca se apropie de Iran.

Mica tara bogata in petrol si gaze este dependenta de importuri pentru a acoperi nevoile de baza ale populatiei sale de 2,7 milioane de oameni.

Modifică setările cookies