Mircea Lucescu Dinamo Kiev Război în Ucraina Fotbal extern

„Il Luce” infirmă zvonurile! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu jucătorii lui Dinamo Kiev rămași în Ucraina. Apel către FRF

Prins în mijlocul războiului dintre Rusia și Ucraina, Mircea Luceascu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a explicat ce s-a întâplat cu fotbaliștii echipei sale rămași în Ucraina.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 18:02
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 18:11

În urmă cu doar câteva zile circula pe internet o fotografie neclară, despre care se spunea că i-ar prezenta pe fotbaliștii lui Dinamo Kiev care au trecut la arme.

După invazia Ucrainei de către armata rusă (24 februarie), guvernul de la Kiev a instaurat Legea marțială, care le interzice bărbaților ucraineni între 18 și 60 să părăsească țara, pentru a putea fi chemați să lupte în război în caz de necesitate.

„Il Luce” neagă faptul că fotbaliștii săi ar fi trecut la arme și spune că aceștia se află la baza sportivă a clubului.

„La un moment dat, am considerat că e mai bine să plec, se pregăteau să intre în Kiev. La insistențele ambasadei, am plecat. Mi-am dat seama că îi pot ajuta mai mult aici decât să stau izolat în bază.

Și acum, acolo sunt 15 jucători de la prima echipă. Sunt cazați acolo, așteaptă. Sunt la 30 de kilometri de Kiev, la baza noastră. Sunt mai puțin expuși la atacuri.

Între timp, ne-am ocupat și am scos soțiile și copiii jucătorilor, sunt cazați la Iași sau București. Încercam să venim și cu ajutoare umanitare. E o situație extrem de dificilă și delicată.

Lucescu speră ca FRF să-i ajute pe jucătorii lui Dinamo Kiev pentru a se putea antrena

În perioada asta, nu se poate vorbi de campionat. Dar jucătorii vor să se antreneze, sunt profesioniști. Să vedem, poate și cu ajutorul FRF.

Vreau să spun că Răzvan Burleanu s-a ocupat de aducerea jucătorilor din Ucraina, același lucru l-a făcut și Ceferin. În meseria mea, sunt legat și de foștii jucători de la Sahtior, și de actualii de la Dinamo Kiev.

Nu e adevărat (n.r. - că jucătorii lui Dinamo Kiev luptă cu arma). V-am spus că sunt la bază, sub supraveghere. Se încearcă. Noi ne-am pregătit extraordinar, plus voluntarii, s-au comportat la cel mai înalt nivel și merită felicitări, nu-i deloc simplu”, a spus Mircea Lucescu, potrivit DigiSport.

Armata rusă a invadat Ucraina în zorii zilei de 24 februarie, iar din acel moment țara vecină este atacată constant cu bombe și rachete.

Modifică setările cookies