Fotbal extern

FOTO Messi, Lewandowski și Ronaldo, alegeri surprinzătoare la gala FIFA! Cu cine au votat superstarurile 

FIFA și-a desemnat cei mai buni jucători și antrenori din 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 23:07
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 23:36

FIFA și-a desemnat cel mai bun jucător din 2021. Robert Lewandowski (33 ani) a fost marele câștigător al serii, spre deosebire de France Football care a optat pentru Lionel Messi (34 ani).

La fel ca la Balonul de Aur, jucătorii au putut vota pentru cel mai râvnit premiu al serii. În calitate de căpitani ai Argentinei, Poloniei și Portugaliei, Messi, Lewandowski și Ronaldo au desemnat, în viziunea lor, cei mai buni fotbaliști din 2021. 

Robert Lewandowski l-a votat pe Jorginho pe prima poziție, urmat de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. În timp ce starul portughez a optat pentru Lewandowski pentru primul loc, în fața lui Kante și Jorginho. 

Alegera lui Messi a fost surprinzătoare. Jucătorul lui PSG și-a desemnat doi coechipieri pe primele două locuri, respectiv Neymar și Mbappe, și un fost rival pe poziția a treia, în persoana lui Benzema. 

Cristiano Ronaldo: „De aici vine motivația mea!”

Superstarul portughez a fost inclus și în 'FIFPro Best XI' și a avut un discurs motivațional. Totodată, jucătorul lui Manchester United a vorbit și despre subiectul retragerii, spunând că în ciuda vârstei, speră să mai joace încă 4-5 ani.

„Trebuie să le mulțumesc coechipierilor mei. Recordul anterior era de 109. Este un premiu extrem de special din partea FIFA.

Este o onoare să fiu golgheterul absolut din fotbal la naționale. Dedic premiul soției mele, copiilor mei. Mă bucur de fotbal, iar motivația mea vine de aici. Am muncit din greu încă de la 8 ani. 

Când mă întreabă lumea cât voi mai juca, le spun că sper să mai joc încă 4-5 ani. Totul ține de fizic și de mentalitate, dacă îți tratezi bine corpul, el îți va răspunde când ai nevoie de el”, a spus Cristiano Ronaldo la gala The Best. 

Modifică setările cookies