Marius Șumudică taie și spânzură la echipă. Câți jucători vrea să dea afară

Marius Sumudica Fotbal extern
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 18:42
Data actualizarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 18:43

Marius Șumudică și Yeni Malatyaspor au ajuns pe loc retrogradabil în Super Liga Turciei.

Antrenorul român de 50 de ani s-a plâns de lotul său. Șumudică e de părere că lotul este unul subțire, iar atunci când există jucători de bază indisponibili lucrurile se complică.

De asemenea, Șumudică s-a plâns și de arbitraj, considerând că echipa lui a fost puternic dezavantajată de brigăzi. Asta după ce echipa lui a ajuns la trei înfrângeri consecutive. Doar Besiktas mai are un astfel de parcurs, în ultima perioadă.

"Arbitrii trebuie să respecte Malatya, orașul, suporterii și cei care lucrează aici. Dacă e vorba de o echipă mare, toată lumea vorbește la televizor și în ziare. Când o echipă mică pierde din cauza unei greșeli a arbitrului, se vorbește 10 minute la TV, iar apoi toată lumea tace. Asta e Turcia.

Vreau să spun ceva foarte important. Când am avut echipa completă, am luat trei puncte cu Adana și trei puncte cu Altay. Apoi, când am pierdut jucători, mi-a fost foarte dificil. Nu vreau să vorbesc urât de jucătorii mei, dar, îmi pare rău, unii de aici nu sunt de nivelul Super Lig. Ăsta e adevărul. Dacă vreau să fac curățenie la echipă, trebuie să dau 7-8 jucători afară. Nu am soluții, nu înțeleg cum s-a ajuns la asta. Până acum am tăcut, am vrut să rămână în interior, dar nu îmi place să se vorbească împotriva lui Șumudică pentru că asta nu e echipa mea, nu eu am făcut-o.

Când am făcut echipa la Kayseri, am terminat în primele 8. Când am făcut echipa la Gaziantep, am terminat în primele 8. Acum aștept ca un nebun luna ianuarie pentru a aduce 5-6 jucători. Am vorbit cu președintele, iar apoi Malatya nu va retrograda niciodată cu acești jucători. Dacă rămânem așa, e foarte dificil. Jumătate din echipa de aici a jucat doar în liga a patra, a treia și nu înțeleg cum s-a făcut această selecție. Și-au bătut joc de acest club, de oraș, de fani. Nu accept așa ceva. Dacă pierd 4-5 jucători, nu mai am cu cine să joc. Ce să fac? Să intru eu să joc?

Nu sunt un antrenor confortabil. Nu am venit pentru bani. Vreau să salvez această echipă. Dacă verificați cariera mea, în 20 de ani nu am luptat pentru evitarea retrogradării. Nu vreau să fie pusă toată responsabilitate în spatele meu. Ok, în ianuarie, după ce fac transferurile, veniți la mine și spuneți-mi că am greșit, dar acum eu fac ce pot cu acești jucători", a declarat Marius Șumudică în fața jurnaliștilor turci, potrivit Ajansspor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!