Cosmin Olaroiu Fotbal extern Olăroiu Cosmin

Cosmin Olăroiu și un episod inedit de la antrenamente: ”Nu vă e rușine? Parcă sunteți gagici”

Cosmin Olăroiu este unul dintre cei mai de succes antrenori români din istorie.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 18:48
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 19:21

Omul care a scris istorie pentru FCSB a semnat cu Sharjah FC, locul 8 din Emitarele Arabe Unite, a devenit unul dintre cei mai apreciați antrenori lansași de țara noastră. Printre trofeele importante se numără titlul de campion al Chinei.

Acesta a vorbit, într-un podcast, la GSP, despre viața din afara țării, dar și despre reușitele sale din cariera de antrenor. Antrenorul român a amintit cum a fost pus în situația de a despărți doi jucători, care au fost pe punctul de a se lua la bătaie.

Aveam antrenament, duel aerian, doi s-au lovit cap în cap, s-au ridicat să se bată, acuzându-se unul pe celălalt. «Nu vă e rușine?! Parcă sunteți gagici. Vreți să vă bateți, OK, după antrenament, facem ring și vă bateți ca bărbații, nu să vă împingeți». 

Am împărțit lotul în două grupe, au trecut prin mijlocul băieților, le-a dat fiecăruia câte o palmă, au râs toți, apoi s-au îmbrățișat. Uneori, nu e chestie de cărți citite, ci de școala vieții.

Acolo nu lucrez cu fotbaliști normali, ci cu milionari. Degeaba le spui de prime, ei sunt pe mândrie! Trebuie să știi cum să le spui niște lucruri, să-i aduci la un numitor comun, să simtă la fel, aceleași emoții, pentru a lupta toți la fel.

Sunt momente când trebuie să arăți biciul. Ce măsuri să iei? Dacă el câștigă 15 milioane, iar tu îi dai amendă de 1.000 de euro, îți poate spune: «Vin mâine, îți dau 5.000 și păstrezi și restul». Mă fac și de râs! Într-o formă sau alta trebuie să mă asculte. Am reușit să stabilesc echilibrul”, povestește Olăroiu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!