Mircea Lucescu Neymar Sahtior Donetk Fotbal extern

Lucescu, la un pas sa-l aduca pe Neymar: "I-am zis presedintelui, dar n-a vrut sa plateasca!" Pe ce suma putea sa-l transfere

Neymar e detinatorul recordului mondial de transfer. PSG a platit in 2018 nu mai putin de 222 de milioane de euro pentru a-i anula contractul cu Barcelona.

Abel Lorin
Data publicarii: Joi 20 Mai 2021, 22:20
Data actualizarii: Joi 20 Mai 2021, 22:21

Suma n-a fost egalata de nimeni de 3 ani incoace, iar Neymar are sanse sa continue pe primul loc inca ceva timp de acum inainte, in contextul taierilor de bugete din cauza pandemiei.

'Istoria' brazilianului putea fi insa cu totul alta. Mircea Lucescu dezvaluie ca a fost aproape sa-l aiba pe brazilian sub comanda sa la Sahtior. Romanul l-a remarcat la un meci jucat pentru nationala de tineret a Braziliei. I-a spus lui Ahmetov sa scoata banii, iar Sahtior a intrat la negocieri cu Santos. Patronul clubului din Donetk i-a cerut lui Lucescu sa schimbe tinta dupa ce a aflat pretul lui Neymar: 15 milioane de euro.

  • Lucescu, la un pas sa-l aduca pe Neymar: I-am zis presedintelui, dar n-a vrut sa plateasca! Pe ce suma putea sa-l transfere

"Am plecat de la ideea de a aduce brazilieni pentru a face spectacol si pentru a umple stadionul. Presedintele s-a indragostit pur si simplu de brazilieni dupa aceea. Sigur, cu atentie. Nu jucatori depasiti. La inceput, transferurile erau facute la recomandarea mea, apoi l-au luat pe seful scouterilor de la Porto. Teixeira, Willian, Douglas Costa, Fernandinho, Jadson sunt transferuri facute cu mine si cred ca au fost mai bune decat ce au luat dupa aceea.

Ii vazusem pe jucatori la TV. Pe Teixeira si pe Douglas Costa i-am vazut la Mondialul U20 din Egipt. L-am vrut si pe Neymar, dar au cerut 15 milioane pe el. Presedintele a a zis: "Cum sa dau 15 milioane pe un jucator?" Dar uitati-va unde a ajuns. Ne-am uitat apoi la Teixeira si la Douglas Costa, se vedea ca sunt jucatori de talent, chiar daca jucasera 8-9 meciuri la echipele lor. Trebuie sa stii cum sa-i cresti, cum sa-i educi. Cel mai important lucru in relatia cu jucatorii asta e", a spus Lucescu la Digisport.

Modifică setările cookies