Inventia romaneasca ce va revolutiona fotbalul! Cele mai mari scoli de fotbal ale Europei pun in practica ideea unui roman

Autor: Sport.ro
Miercuri 17 Iunie 2015, 17:51

	Inventia romaneasca ce va revolutiona fotbalul! Cele mai mari scoli de fotbal ale Europei pun in practica ideea unui roman

Un roman care este antrenor in Danemarca, la juniorii lui Brondby, a descoperit o metoda revolutionara de a-i face pe fotbalisti sa tina capul sus atunci cand au mingea la picior.

"Head Up vest" este, aparent, un element banal de vestimentatie pentru pustii din academiile de fotbal. O vesta care se atarna de gat si este prinsa cu o centura in jurul pieptului, cu o forma destul de ciudata...

Insa realitatea este cu totul alta, iar antrenorii de la scolile de fotbal din Europa spun ca in curand va fi un element indispensabil pentru pustii de la cele mai mici grupe de juniori.

"Head Up vest" este inventia romanului Dan Avraham, antrenor la juniorii lui Brondby, care ii invata pe copii un lucru elementar pentru fotbalul mare - sa tina capul sus atunci cand au mingea la picior.

Datorita formei sale, jucatorii nu pot vedea mingea atunci cand se uita in jos si, dupa cateva antrenamente, vor avea reflexul sa isi ridice privirea din pamant, scrie telegraph.co.uk.

"Designul vestei face ca jucatorul sa nu poata vedea mingea atunci cand o are la picior. Dupa ce a fost testata la mai multe scoli de fotbal din toata Europa, s-a ajuns la concluzia ca efectele vestei devin vizibile inca de la primele sedinte. Chiar daca fotbalistii nu isi vor ridica privirea din pamant dupa a doua sedinta, vor face eforturi pentru a se adapta la noile conditii. Dupa cateva luni, vor incepe sa joace fara sa se uite la minge, ceea ce se poate dovedi o calitate fantastica de-a lungul carierei", spune unul dintre antrenorii care au implementat vesta la antrenamente.

Si Marcel Raducanu, care are o scoala de fotbal in Dortmund, s-a declarat incantat de vesta "Head Up".

"Este extrem de folositoare la antrenamente, pentru ca aveam o mare problema sa-i conving pe copii sa isi ridice privirea din pamant in timpul meciurilor. Dupa doua luni a devenit un reflex natural.", a declarat Marcel Raducanu pentru telegraph.co.uk.

O astfel de vesta costa 60 de euro.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Reacția NATO, după ce Rusia a anunțat că își va retrage trupele de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies