maradona Argentina diego maradona Stadion Fotbal extern

Inca un stadion ii va purta numele lui Diego Maradona! Ce echipa a luat aceasta hotarare: "Era unic si merita ca arena se se numeasca dupa numele lui!"

Diego Armando Maradona s-a stins din viata la varsta de 60 de ani din cauza unui stop cardio-respirator.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Decembrie 2020, 13:33
Data actualizarii: Sambata 19 Decembrie 2020, 13:51

Stadionul lui Napoli a fost redenumit dupa numele lui, iar acum o alta echipa a luat aceasta decizie. Arena Unico de La Plata se va numi Diego Armando Maradona, a precizat vineri guvernatorul provinciei Buenos Aires.

"Am decis sa redenumim stadionul Unico de la Plata Diego Armando Maradona. Diego era unic si merita ca acest stadion sa-i poarte numele", a declarat guvernatorul Axel Kicillof, in prezenta presedintelui argentinian Alberto Fernandez si a vicepresedintei Cristina Kirchner.

O tribuna ii va purta numele lui Alejandro Sabella, cel care a dus Argentina pana in finala Campionatului Mondial din 2014. El a decedat in urma cu aproape doua saptamani dupa ce a suferit un atac cardiac. Sabela este fost jucator si antrenor la Estudiantes.

Stadionul Unico de La Plata a fost inaugurat in anii 90 si este folosit de doua echipe rivale din oras: Estudiantes si Gimnasia y Esgrima. Ea este una dintre cele mai moderne arene din Argentina si va gazdui 4 meciuri la Copa America care se va desfasura in iulie. 

Modifică setările cookies