FRF Război în Ucraina Fotbal extern

FRF sare în ajutorul Ucrainei după ultimele decizii luate de Comitetul Executiv al UEFA

Cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene vor trebui să joace meciurile pe teren neutru, până la o nouă decizie a UEFA.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 11:05
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 11:11

În acest context, potrivit playsport, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a discutat cu omologul său din țara vecină și au stabilit ca Ucraina să joace meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională.

Măsurile anunțate de CEx UEFA

Comitetul Executiv al UEFA a avut vineri, 25 februarie, o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor Masculin UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial: sâmbătă, 28 mai 2022, la ora 21:00 CET.

UEFA a mulțumit președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru sprijinul acordat în mutarea celui mai important meci din competițiile europene de club într-un moment de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părți interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe cumplite.

În ședința din 25 februarie, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca toate cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene, care concurează în competițiile UEFA, vor fi obligate să dispute meciurile de acasă pe teren neutru până la o nouă notificare.

Comitetul Executiv al UEFA rămâne în așteptare pentru a convoca noi reuniuni extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația de drept și de fapt pe măsură ce evoluează și pentru a adopta decizii suplimentare, dacă este necesar.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat în ședința Comitetului Executiv UEFA în calitate de membru, rol pe care l-a dobândit în urma alegerii sale în Consiliul FIFA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!