Elina Svitolina a făcut în toiul nopții anunțul care îngrijorează întreg Pământul: „Următoarele 48 de ore sunt critice pentru Ucraina”

Elina Svitolina Alexandr Dolgopolov Razboi ucraina Tenis WTA Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 09:45
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 13:11

Elina Svitolina a făcut anunțul care îngrijorează întreaga lume: jucătoarea avertizează că următoarele 48 de ore pot fi decisive în războiul ruso-ucrainean

Elina Svitolina continuă să își arate sprijinul emoțional constant pentru țara sa natală, Ucraina.

A treia zi a războiului a început cu atacuri rusești încă din primele ore ale dimineții, iar întâmplările din Ucraina au făcut-o pe cea mai bună jucătoare de tenis din țară să avertizeze din nou lumea cu privire la gravitatea întâmplărilor.

Mesajul lui Elina Svitolina, în direct la televizor

„Sunt șocată, încă trăim acest coșmar teribil. Mă rog, literalmente, în fiecare minut pentru prieteni, familie și toți ucrainenii. Mă rog pentru siguranță, pentru pace. 

Luând în considerare prin ce trec prietenii mei, familia mea... primesc atât de multe mesaje și încerc să țin legătura cu toți, pentru a vedea tot ce se întâmplă. Eu sunt foarte în siguranță, în comparație cu ei.

Să fiu sinceră cu voi, mă gândesc doar la ei, iar pentru mine e o perioadă stresantă. Nu pot să fac nimic și nu pot să îi ajut cum mi-aș fi dorit să o fac. 

E extrem de dificil mental pentru mine, dar nu îmi pot imagina prin ce trec ei. Ce trăiesc eu e doar 2% din greutățile pe care le trăiesc ei. Mă rog și încerc să le mențin spiritele optimiste. 

E o situație oribilă pentru oamenii din Ucraina. Trebuie să treacă prin nopți nedormite, fără mâncare, fără curent, e oribil. E sfâșietor să aud toate astea, dar încerc să mă calmez și să le ofer sprijinul meu cel mai bun. 

Trebuie să oprim războiul, e mai important decât orice altceva. Toți trebuie să ne dorim pacea. Ce se întâmplă e foarte dificil de imaginat, nu m-am gândit că se va ajunge aici nici măcar cu doar câteva zile în urmă,” a spus Elina Svitolina pentru Sky Sports.  

„Urmează 48 de ore critice pentru Ucraina,” a spus Elina Svitolina, în toiul nopții dintre 25-26 februarie

„Sunt 48 de ore critice pentru Ucraina,” a scris Elina Svitolina, care a lăsat de înțeles că se roagă pentru patria sa. 

Cel mai bun tenismen pe care Ucraina l-a avut în secolul XXI, Alexandr Dolgopolov - retras din activitate - cere pe Twitter semnarea unei petiții prin care se pune presiune asupra conducătorilor lumii înspre împingerea Federației Ruse pe lista neagră a țărilor interzise în sistemul de plăți SWIFT. 

Noaptea dintre 25-26 februarie a adus numeroase explozii și focuri de armă în capitala Ucrainei, Kiev. Rușii au atacat pe bulevardele centrale ale orașului, dar au fost respinși terestru, pentru moment. Rușii au atacat însă un bloc rezidențial de 25 de etaje, în apropierea unui aeroport, notează Casa Jurnalistului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!