FOTO ȘI VIDEO Fotbalistul dat afară de CFR Cluj a jucat în preliminarii în toate meciurile Ungariei, lider invincibil în grupă!

adam lang CFR Cluj Dan Petrescu Nationala Ungariei preliminarii euro 2024 Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Septembrie 2023, 14:19
Data actualizarii: Vineri 08 Septembrie 2023, 14:27

Adam Lang este titular la naționala maghiară și în această campanie.

Într-o grupă din preliminariile Euro 2024 cu Serbia, Muntenegru, Bulgaria și Lituania, naționala Ungariei este lider neînvins după 4 meciuri, 3-0 cu Bulgaria, 0-0 în Muntenegru, 2-0 cu Lituania și, joi seara, 2-1 în Serbia.

La maghiari joacă titulari și în această campanie Adam Lang, fundașul central trecut și pe la CFR Cluj, dar dat afară de la ardeleni în mandatul lui Dan Petrescu, care a impresionat în ultima ediție a Ligii Națiunilor, în ”grupa morții” din Liga A (cu Anglia, Germania și Italia).

Lang a fost integralist și în 2-1 cu Serbia, meci în care a dat pasa de gol pentru reușita decisivă a lui Willi Orban. VIDEO AICI

Explicațiile pentru rezilierea contractului lui Adam Lang cu CFR Cluj

În iunie 2019, după un singur sezon petrecut la CFR, în care a devenit campion al României, clubul ardelean i-a reziliat contractul apărătorului central, după ce acesta a intrat într-un conflict cu antrenorul Dan Petrescu.

"Am văzut o declarație a impresarului care m-a deranjat. Nu e adevărat ce s-a întâmplat. Când am venit aici m-am uitat la DVD-uri și, cam la toate meciurile în care a jucat Lang, el a greșit și adversarul a dat gol.

Cam ăsta a fost motivul principal pentru care el nu a jucat și al doilea motiv a fost că în viața mea de antrenor nu am mai întâlnit un jucător care vine la antrenor și spune că nu vrea să stea in cantonament. 

Ăsta a fost Lang, nu aș fi zis acest lucru pentru că nu îmi place, dar a fost o declarație a agentului că nu a mai văzut în lume ce i-am zis eu jucătorului.

Jucătorul nu a jucat pentru că a fost un alt jucător mai bun decât el, plus că el nu a mai vrut sa stea în cantonament. Ăsta e un lucru incredibil", spunea atunci Dan Petrescu.

Adam Lang, campion în România cu CFR Cluj și în Cipru cu Omonia Nicosia

După experiența de la CFR Cluj, Lang a ajuns la Omonia Nicosia, unde evoluează și în prezent.

Cu echipa cipriotă, fundașul central maghiar a câștigat titlul de campion (2021), Cupa (2022, 2023) și Supercupa (2021), și a evoluat în grupele Europa League și Conference League.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!