uefa champions league fc barcelona Real Madrid Fotbal extern

Fost star al Barcelonei, acuzat de aranjarea meciurilor

FC Barcelona se află în plin proces juridic, din anul 2022, într-un scandal de mită și meciuri aranjate.

Eduard Muntean
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 09:27
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 09:27

Cazul Negreira, conform căruia Barcelona l-a plătit pe arbitrul spaniol pentru a o favoriza a fost subiectul principal al ultimului an. Potrivit acestuia, Barcelona a fost acuzată de corupție în legătură cu plățile făcute lui Enriquez Negreira, pe atunci vicepreședinte al comisiei de arbitri din fotbalul spaniol, între 2001 și 2018.

Eto'o a învățat de la fosta sa echipă.

Fostul atacant al lui Chelsea și al Barcelonei, Samuel Eto'o, este președintele federației de fotbal din Camerun din decembrie 2021 - și este acuzat că a ajutat la trucarea unor meciuri din al doilea eșalon al țării din vestul Africii.

Acuzațiile au fost făcute pentru prima dată în iulie, după ce a fost difuzată o înregistrare a unei conversații între Eto'o și președintele Victoria United, Valentine Nkwain, cunoscut și sub numele de Bobdidy.

În înregistrare, Eto'o ar fi promis că va promova Victoria FC, supranumită Opopo, din divizia a doua în prima ligă prin trucarea unor meciuri.

Camfoot relatează că acesta ar fi spus: "Sunt lucruri pe care le putem face - dar trebuie să fii foarte discret, frate. Nu-ți face griji, îți vom da cele trei puncte și îl vom suspenda pe arbitru. Opopo trebuie să urce în prima divizie. Acesta este obiectivul nostru. Aceasta este federația noastră. Victoria United va promova"

Răspunsul lui Eto'o și Nkwain

Eto'o neagă acuzațiile, iar Nkwain a declarat că nu era vocea lui pe înregistrare.

Polițiștii investighează în prezent un presupus "abuz de autoritate și corupție" în fotbalul camerunez în care sunt implicate 40 de persoane.

Eto'o a declarat pentru Gazzetta dello Sport: "vorbeam cu un prieten, cineva care investește în fotbal și vrea să facă din clubul său unul dintre cele mai bune din Camerun".

El a adăugat: "L-am liniștit doar spunându-i că aș fi făcut tot posibilul pentru a evita orice eroare de arbitraj împotriva lui".

Samuel Eto'o, retras în 2019, este bine cunoscut pentru prestațiile sale deosebite pentru Barcelona, Chelsea și Inter. Fotbalistul Camerunez are de-a lungul carierei sale 768 de meciuri jucate, în care a înscris 364 de goluri și a oferit 118 pase decisive. 

Camerunezul a fost decorat cu patru trofee Champions League alături de trei echipe: Barcelona, Real Madrid și Inter.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!