FRF Superliga U21 Superliga

Război intern în interiorul FRF: ”Să nu mai fie regula U21? Abia aștept!”

Regula U21 a fost introdusă în 2016 cu scopul de a încuraja folosirea jucătorilor autohtoni în primul eșalon al campionatului românesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 08:48
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 08:47

De nouă ani de când este în uz, Regula U21 a fost vehement contestată. Conform opozanților, prin această regulă, jucători care nu merită să fie titulari sunt integraliști, iar unii care ar merita să fie pe teren sunt lăsați pe banca de rezervă.

De exemplu, ”Acum au ajuns la naţională doi jucători tineri, care sunt jucători aduşi din diaspora pentru regulă, Racoviţan la Botoşani şi Bîrligea la CFR. Dacă nu era această regulă, probabil că aceşti jucători erau pe la liga a treia.” spunea Andrei Vochin în urmă cu puțin timp.

Consilierul FRF vrea să scape de Regula U21

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu și-a exprimat din nou poziția vis-a-vis de obligativitatea U21 și consideră că nu există suficiente argumente pentru a o păstra:

”Trebuie dezbatere, trebuie vorbit. Păi ce, mă trezesc dimineaţă şi fac revoluţie în faţă la sediul FRF ca să schimb regula U21. Poate ăia au alte motive pentru care au sunt de acord cu regula U21. Nu te-ai trezit de dimineaţă că vrei să schimbi regula U21. Fă, nene, lobby. Ai un an la dispoziţie, adu argumente, ia acceptul de la oameni.

Dacă vreţi să nu mai fie regula U21, să nu mai fie. Abia aştept momentul ăla. Abia aştept. Pentru că statisticile pe care le-am făcut înainte regulă, în 2014, au fost clare: două echipe foloseau jucători U21 în limita de acum: Farul şi Universitatea Craiova.

Totul trebuie făcut prin dezbatere. Vino şi vorbeşte cu oamenii. Convinge oamenii. Convinge oamenii că tu ai dreptate. Eu trebuie să conving oamenii cu care lucrez pentru că suntem într-o comunitate” a transmis Vochin conform  orangesport.ro

Clasamentul Grupei I:

  • Elveția 6 meciuri 14 puncte
  • ROMÂNIA 6 m. 12 p.
  • Israel 6 m. 11 p.
  • Belarus 6 m. 4 p.
  • Kosovo 6 m. 4 p.
  • Andorra 6 m. 2 p.

Următoarele meciuri:

  • 12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!