Filiera franceză! Fraudă la meciul încheiat 22-1, în care ca portar a fost folosit un jucător de câmp și au evoluat și antrenorii

AC Arles blat FC Septemes Franta Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 15:26
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 15:28

AC Arles a învins la scor pe FC Septemes în campionatul regional din Franța și a ajuns astfel pe primul loc, la golaveraj.

Comisia de disciplină a Ligii Mediteraneene de Fotbal a deschis un dosar pentru suspiciune de fraudă în legătură cu meciul dintre Arles şi FC Septemes, din campionatul Regional 2, disputat duminică şi încheiat cu scorul de 22-1.

"Un dosar disciplinar pentru suspiciune de fraudă a fost deschis, miercuri seară, de către comisia regională de disciplină. Cazul este acum în curs de investigare, iar rezultatul meciului nu a fost omologat", a declarat pentru AFP o sursă apropiată cazului.

A fost numit un raportor, care va efectua o anchetă şi va face audieri. Arbitrul meciului, precum şi delegatul şi conducătorii cluburilor în cauză ar urma să fie audiaţi. Se aşteaptă ca procedura să dureze "aproximativ o lună".

Rezultatul meciului de duminică a atras atenţia în mod special pentru că, pe lângă diferenţa mare de scor, i-a permis lui Arles să preia primul loc în campionatul R2, al şaptelea eşalon al fotbalului francez, de la echipa de rezerve a lui Martigues, care era lider la golaveraj până atunci. Doar primul loc permite promovarea în campionatul Regional 1.

Faptul că scorul nu a fost omologat înseamnă că ultima etapă, care se joacă în acest week-end, nu va stabili echipa promovată.

Potrivit mai multor relatări, echipa Septemes era formată din jucători ai formaţiei de rezerve "sau chiar ai echipei a treia", iar portarul era un jucător de câmp. În meciul de duminică a jucat şi antrenorul, dar şi un alt cadru tehnic, de peste 50 de ani.

"Logica ar fi fost să primim 30 sau 40 de goluri", a declarat, luni, Salah Nasri, preşedintele FC Septemes, pentru cotidianul La Provence.

"Am vrut să încheiem onorabil sezonul, fără a să declarăm forfait şi să păstrăm astfel etica campionatului", a adăugat el, referindu-se la necesitatea de a folosi echipa de rezerve, deoarece jucătorii din prima formaţie nu au dorit să facă deplasarea la Arles.

Foto: Facebook - AC Arles

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!