Euro 2020, iadul pentru fotbaliști. Mesajul președintelui FIFA

EURO 2020 Anglia Bukayo Saka FIFA Marcus Rashford Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Iunie 2022, 18:38
Data actualizarii: Duminica 19 Iunie 2022, 18:54

În timpul finalei și semifinalei Euro 2020, Bukayo Saka (20 de ani) și Marcus Rashford (24) au primit cele mai multe comentarii abuzive, anunță BBC.

Anglia a pierdut finala Euro 2020 în fața Italiei la loviturile de departajare (1-1, 3-2 d.l.d.p.), iar fotbaliștii englezi, în special Saka și Rashord, au fost centrul abuzurilor în mediul online, din cauza ratărilor de la unsprezece metri. Circa 400.000 de postări abuzive au fost detectate în timpul competiției, conform BBC, care dezvăluie un raport pe baza abuzurilor.

Raportul a înregistrat 40 la sută dintre mesaje îndreptate spre homofobie, respectiv treizeci și opt la sută spre rasism. Majoritatea mesajelor din spațiul online primite de Saka și Rashford au venit chiar de la ei din țară.

Abuzurile, un "trend" care trebuie oprit

Gianni Infantino, președintele FIFA, a declarat într-un comunicat de presă, citat de sursa anterior menționată, că abuzururile în mediul online au devenit un "trend" care trebuie oprit.

„Datoria noastră este să protejăm fotbalul și începem cu jucătorii care ne aduc bucurie atunci când sunt pe teren”, a specificat Infantino. „Din păcate, există un trend în curs de dezvoltare unde o grămadă de postări pe social media sunt îndreptate în mod abuziv fotbaliștilor, antrenorilor, arbitrilor, echipelor și asta e de neacceptat. Discriminarea nu are loc în fotbal”, a mai spus președintele FIFA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!