FCSB Andres Mendoza Steaua Fotbal extern

Moment inedit cu atacantul de la FCSB care "putea marca și de acasă". A oprit antrenamentul după ce a pierdut un diamant de 10.000 de euro 

Poveste incredibilă cu unul dintre cei mai buni fotbaliști străini care au trecut pe la FCSB.

Kadi Bulgakov
Data publicarii: Duminica 19 Decembrie 2021, 17:08
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 20:08

Pe 1 ianuarie 2008, FCSB îl transfera pe Andres Mendoza, unul dintre străinii cu cel mai bun CV pe care i-a avut Liga 1. Mutarea l-a surprins pe Gigi Becali, care nu se aștepta ca fotbalistul să aibă un asemea impact la echipă.

Mirel Rădoi a declarat la un moment dat că Mendoza era capabil să marcheze și dacă l-ar fi lăsat acasă.

Moment inedit cu Andres Mendoza

”Mendoza, la antrenament, în primele două săptămâni, avea probabilitate de 90% să marcheze şi dacă stătea acasă. Când se făceau exerciţii de finalizare, pur şi simplu era mondial. Dă gol din absolut orice poziţie. A fost o lovitură pe piaţa transferurilor”, declara Mirel Rădoi, la un moment dat.

Fotbalistul din Peru, care și-a făcut un nume în Europa, la Brugge, a jucat doar 18 partide pentru FCSB, a marcat două goluri şi a bifat mai multe pase de gol.

De-a lungul carierei, Mendoza a evoluat pentru Club Brugge, Marseille sau Dinamo Moscova. Şi-a încheiat cariera în 2014, la 36 de ani, la Alianza Universidad.

Și-a ajutat mama cu banii câștigați din fotbal

Fostul jucător al lui FCSB i-a oferit de curând un interviu fostului său coleg de la națională, 'Cuto' Guadalupe, care are o emisiune online, în care a dezvăluit ce a făcut cu primi săi bani din fotbal.

Andres Mendoza a susținut că primul salariu i l-a oferit mamei sale pentru a-și cumpăra lucruri în casă, apoi, când a ajuns în Europa și-a cumpărat o casă și o mașină, pe care le mai are și acum.

'Cuto' Guadalupe a intervenit și l-a invitat pe fostul său coleg de națională să nu-i vândă gogoși, moment în care a dezvăluit cum își cheltuia fostul jucător de la FCSB banii câștigați din fotbal. 

"Nu vine nimeni aici să-mi vândă gogoși!"

Acesta a povestit că Mendoza obișnuia să-și cheltuie banii pe haine de firmă și că la un moment dat a venit la națională cu un cercel la ureche în valoare de 10.000 de euro, pe care l-a pierdut prin iarbă, moment în care antrenamentul a fost oprit pentru câteva minute.

„Nu vine nimeni aici să-mi vândă gogoși! (râde) El a fost primul colecționar de mașini și primul metrosexual. Avea mereu grijă de imaginea sa. Purta pantaloni rupți, haine de firmă...

Într-o zi a pierdut un cercel cu diamant. Antrenamentul a fost oprit. „Condorul” (porecla lui Mendoza) ținea o mână la ureche și cu cealaltă își căuta cercelul cu diamant prin iarbă.

Întreaga echipa a început să caute. Până la urmă l-a găsit. Avea un diamant de 10 mii de euro”, a dezvăluit 'Cuto' Guadalupe despre colegul său de la națională, Andrés 'Cóndor' Mendoza.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!