Fotbal extern

Moment inedit cu atacantul de la FCSB care "putea marca și de acasă". A oprit antrenamentul după ce a pierdut un diamant de 10.000 de euro 

Poveste incredibilă cu unul dintre cei mai buni fotbaliști străini care au trecut pe la FCSB.

Kadi Bulgakov
Data publicarii: Duminica 19 Decembrie 2021, 17:08
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 20:08

Pe 1 ianuarie 2008, FCSB îl transfera pe Andres Mendoza, unul dintre străinii cu cel mai bun CV pe care i-a avut Liga 1. Mutarea l-a surprins pe Gigi Becali, care nu se aștepta ca fotbalistul să aibă un asemea impact la echipă.

Mirel Rădoi a declarat la un moment dat că Mendoza era capabil să marcheze și dacă l-ar fi lăsat acasă.

Moment inedit cu Andres Mendoza

”Mendoza, la antrenament, în primele două săptămâni, avea probabilitate de 90% să marcheze şi dacă stătea acasă. Când se făceau exerciţii de finalizare, pur şi simplu era mondial. Dă gol din absolut orice poziţie. A fost o lovitură pe piaţa transferurilor”, declara Mirel Rădoi, la un moment dat.

Fotbalistul din Peru, care și-a făcut un nume în Europa, la Brugge, a jucat doar 18 partide pentru FCSB, a marcat două goluri şi a bifat mai multe pase de gol.

De-a lungul carierei, Mendoza a evoluat pentru Club Brugge, Marseille sau Dinamo Moscova. Şi-a încheiat cariera în 2014, la 36 de ani, la Alianza Universidad.

Și-a ajutat mama cu banii câștigați din fotbal

Fostul jucător al lui FCSB i-a oferit de curând un interviu fostului său coleg de la națională, 'Cuto' Guadalupe, care are o emisiune online, în care a dezvăluit ce a făcut cu primi săi bani din fotbal.

Andres Mendoza a susținut că primul salariu i l-a oferit mamei sale pentru a-și cumpăra lucruri în casă, apoi, când a ajuns în Europa și-a cumpărat o casă și o mașină, pe care le mai are și acum.

'Cuto' Guadalupe a intervenit și l-a invitat pe fostul său coleg de națională să nu-i vândă gogoși, moment în care a dezvăluit cum își cheltuia fostul jucător de la FCSB banii câștigați din fotbal. 

"Nu vine nimeni aici să-mi vândă gogoși!"

Acesta a povestit că Mendoza obișnuia să-și cheltuie banii pe haine de firmă și că la un moment dat a venit la națională cu un cercel la ureche în valoare de 10.000 de euro, pe care l-a pierdut prin iarbă, moment în care antrenamentul a fost oprit pentru câteva minute.

„Nu vine nimeni aici să-mi vândă gogoși! (râde) El a fost primul colecționar de mașini și primul metrosexual. Avea mereu grijă de imaginea sa. Purta pantaloni rupți, haine de firmă...

Într-o zi a pierdut un cercel cu diamant. Antrenamentul a fost oprit. „Condorul” (porecla lui Mendoza) ținea o mână la ureche și cu cealaltă își căuta cercelul cu diamant prin iarbă.

Întreaga echipa a început să caute. Până la urmă l-a găsit. Avea un diamant de 10 mii de euro”, a dezvăluit 'Cuto' Guadalupe despre colegul său de la națională, Andrés 'Cóndor' Mendoza.

Modifică setările cookies