Fotbal extern

VIDEO: Imagini cutremuratoare, ADEVARUL despre cum este pregatit Mondialul din Qatar! Sclavii lucreaza in conditii inumane, imigrantii mor in mizerie!

►Sport.ro prezinta: NOAPTEA CEA MAI LUNGA! Sambata spre duminica: 14 ORE IN DIRECT! Vezi AICI programul!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Septembrie 2013, 14:02
Data actualizarii: Joi 26 Septembrie 2013, 19:35

Dupa ce au fost acuzati ca au dat spaga pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022, cei din Qatar sunt acuzati acum de sclavie fata de angajatii care construiesc stadioanele pentru cel mai incins turneu final din istorie!

Ziarul britanic Guardian a realizat o ancheta prin care a aflat ca majoritatea imigrantilor nepalezi angajati de qatarezi sa lucreze la constructii sunt abuzati, neplatiti si chiar omorati! In aceasta vara a fost un ritm alarmant de decese in randul muncitorilor, de aproape unul pe zi!

CLICK AICI PENTRU VIDEO

Ambasada Nepalului din Doha a obtinut informatii potrivit carora 44 de nepalezi au murit intre 4 iunie si 8 august, majoritatea de atacuri de cord sau accidente la locul de munca.

Ancheta a mai dezvaluit multi muncitori neplatiti cu lunile, imigranti ale caror acte au fost confiscate ca sa nu poata fugi sau lipsa apei in conditii de munca in desert!

Guardian scrie ca e un lant intreg implicat, de la liderii miliardari din Qatar si pana la satele din Nepal, una dintre cele mai sarace tari din lume. "Cei bogati ii exploateaza pe cei saraci pentru a organiza cel mai popular eveniment din lume", scrie sursa citata.  

CLICK AICI PENTRU VIDEO

Qatar pregateste cel mai spectaculos turneu final pentru Cupa Mondiala din istorie, iar pentru asta construieste orase intregi de la zero si stadioane imense!

Angajatii sunt insa cazati in conditii mizere, dorm cate 12 in camera, lucreaza intre 12 si 15 ore pe zi si nu primesc mancare.

Mai multe organizatii care se ocupa de drepturile omului si lupta impotriva sclaviei s-au sesizat dupa dezvaluirile Guardian si vor cere explicatii oficialilor din Qatar.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

Modifică setările cookies