FIFA India suspendare Fotbal extern

Decizie-șoc! FIFA a suspendat țara care organizează în acest an Campionatul Mondial

Hotărârea a fost luată în unanimitate de consiliul federației internaționale.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 August 2022, 10:31
Data actualizarii: Marti 16 August 2022, 10:32

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a suspendat cu efect imediat Federaţia de fotbal din India, din cauza interferenţei în activităţile sale a unei terţe părţi, transmite DPA.

Consiliul FIFA a ”decis în unanimitate” suspendarea All India Football Federation (AIFF), care nu va mai putea organiza Cupa Mondială de fotbal feminin Under 17, prevăzută între 11 şi 30 octombrie.

FIFA a lăsat o cale pentru ridicarea suspendării

”Suspendarea va fi ridicată după ce ordinul de înfiinţare a unui consiliu de administraţie care să-şi asume atribuţiile Comitetului Executiv al AIFF va fi abrogat, iar administraţia AIFF îşi va recapăta controlul deplin asupra activităţilor sale zilnice”, se arată într-un comunicat FIFA.

FIFA are discuţii cu Ministerul indian al tineretului şi sportului şi speră că se va ajunge la o soluţionare rapidă a situaţiei, pentru a permite Indiei să găzduiască CM feminin Under 17.

Instanţa supremă a Indiei a dizolvat AIFF în luna mai şi a numit un comitet format din trei membri pentru modificarea statutului federaţiei şi organizarea de alegeri.

Agerpres

Modifică setările cookies