Decizia Ligii Braziliene in privinta lui Chapecoense, dupa accidentul aviatic in care echipa si-a pierdut jucatorii. Ce le-au transmis oficialii Ligii conducatorilor clubului

Decizia Ligii Braziliene in privinta lui Chapecoense, dupa accidentul aviatic in care echipa si-a pierdut jucatorii. Ce le-au transmis oficialii Ligii conducatorilor clubului

Cluburile din Brazilia au transmis dupa accidentul care a indoliat lumea ca o vor ajuta pe Chapecoense in urmatorii ani cu jucatori si ca sunt dispuse sa o scuteasca de la retrogradare. De asemenea, Atletico Nacional, adversara din finala Cupei Sudamericana, a fost si ea de acord ca trofeul sa mearga la Chapeco.

In urma accidentului aviatic in care si-au pierdut viata 71 de oameni, intre care si fotbalistii si stafful echipei Chapecoense, Liga Braziliana a incercat sa caute o solutie si pe plan sportiv, pentru ca sezonul sa nu fie intocmai afectat.

Presedintele clubului Chapecoense, Ivan Tozzo, cel care nu s-a aflat in avionul "mortii", a anuntat in presa braziliana ca a avut o discutie cu sefii Ligii de Fotbal din aceasta tara.

Chapecoense si-a pierdut aproape toti fotbalistii in groaznicul accident aviatic, singurii care au scapat cu viata fiind Alan Ruschel, Zampiero Neto si Follmann. Ultimul dintre acestia a ramas insa fara un picior in urma tragicului eveniment.

Cum echipa nu mai are jucatori pentru a evolua in ultimele meciuri, Chapecoense a transmis ca nu poate onora aceste partide. Totusi, Liga Braziliana le-a cerut celor de la Chapeco sa incerce sa alinieze o echipa de rezerve si juniori.

"Am vorbit cu presedintele Ligii, Marco Polo del Nero, si mi-a zis ca ar trebui sa ne prezentam la meciul cu Atletico Mineiro. Sa folosim macar jucatorii care nu au facut deplasarea si juniorii. Intentia Ligii este de a onora memoria celor decedati, ei vor sa faca un mare eveniment la Chapeco.

Va fi un meci in care nu va conta scorul. Menirea sa va fi ce a aduce un tribut celor care nu mai sunt printre noi si o alinare oamenilor din intreaga tara", a spus Ivan Tozzo.

Pe termen mediu, Chapecoense a fost instiintata de adversarele din campioant ca va primi gratis fotbalisti sub forma de imprumut pentru a-si putea cladi din nou echipa.

In privinta lui Alan Ruschel si Neto, nu se stie daca acestia vor mai putea juca fotbal. Primul a suferit o operatie la coloana, iar medicii au anuntat ca isi poate misca toate membrele. Pe de alta parte, Neto ar fi intr-o stare stabila.

Portarul Jackson Follmann a ramas insa fara un picior, iar medicii iau in considerare si amputarea celuilalt membru.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Document. Lista completă a persoanelor care se pot vaccina anti Covid-19 în etapa a doua
BRAT

Modifică setările cookies