Fotbal extern

SPECIAL I Arbitrul de top care a păcălit moartea. Nu o dată, ci de trei ori!

Centralul a evitat incredibil trei accidente fatale.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Octombrie 2021, 14:00
Data actualizarii: Sambata 16 Octombrie 2021, 14:04

Leonardo Gaciba da Silva, fost arbitru FIFA, desemnat cel mai bun central din Brazilia în anii 2005, 2006, 2007 și 2009, este cu siguranță un om norocos.

A evitat trei accidente fatale, din diferite motive, și acum se poate bucura, la vârsta de 50 de ani, de poziția importantă pe care o deține în cadrul federației braziliene, aceea de șef al arbitrajului.

1. Bătaia și internarea în spital

La începutul carierei, într-un meci cu probleme din campionatul Gaucho, Gaciba a fost lovit de jucători și a trebuit să fie internat în spital pentru îngrijiri medicale. Nu a mai putut ajunge astfel la autobuzul cu care trebuia să se întoarcă acasă. 

A ratat cursa, dar și-a păstrat viața, pentru că autobuzul a fost implicat pe drumul de întoarcere într-un accident grav, în care și-au pierdut viața nouă oameni.

2. Meciul amânat

În iulie 2007, Gaciba a fost desemnat să arbitreze un meci Flamengo - Parana Clube, din prima ligă braziliană.

Meciul trebuia să se joace pe ”Maracana”, însă a fost amânat din cauză că stadionul nu putea fi folosit. Așa că arbitrul și-a anulat călătoria cu avionul pe ruta Porto Alegre - Sao Paulo - Rio de Janeiro.

Dacă nu s-ar fi amânat meciul, Gaciba ar fi fost pe 17 iulie 2007 în zborul 3054, de la Porto Alegre la Sao Paulo, care a ratat aterizarea și s-a prăbușit într-un depozit de lângă o stație de benzină.

Au dispărut atunci 199 de persoane: toate cele 187 aflate în avion și alte 12 care se găseau în preajma depozitului.

Flamengo - Parana s-a jucat după câteva zile, pe 20 iulie 2007, pe ”Maracana”.

3. Fără loc în avionul lui Chapecoense

După ce s-a retras din cariera de arbitru, Leonardo Gaciba a fost invitat să comenteze meciul echipei braziliene Chapecoense din finala Copei Sudamericana din 2016. 

Trebuia, ca apropiat al clubului, să zboare pe 28 noiembrie 2016 împreună cu jucătorii, oficialii și ziariștii în charter-ul spre Medellin. Fiind prea mulți pasageri, nu s-a mai găsit însă loc și pentru invitatul Gaciba.

Ce a urmat se știe: avionul s-a prăbușit, au murit 71 din cei 77 de oameni de la bord, Chapecoense fiind practic decimată, pentru că doar trei fotbaliști au supraviețuit. 

Este un admirator al Papei Ioan Paul al II-lea

”Viitorul îl știe doar Dumnezeu”, spunea Gaciba într-un interviu din 2005. Tot atunci, arbitrul mărturisea că personalitatea pe care o admiră cel mai mult este Papa Ioan Paul al II-lea.

Modifică setările cookies