OFICIAL Decizia după eroarea secolului în Zimbru Chișinău - Milsami Orhei! A șasea schimbare, nepermisă, făcută în '90, apoi nou-intratul a marcat decisiv

milsami orhei Cupa Moldovei Federatia Moldoveneasca de Fotbal Sheriff Tiraspol Zimbru Chisinau Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 10:40
Data actualizarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 10:44

Situația inedită din meciul retur din sferturile de finală ale Cupei Moldovei a fost soluționată de federația de la Chișinău.

”Comisia de Disciplină a FMF a decis să acorde victorie tehnică, 3-0, pentru echipa Zimbru Chișinău în meciul retur cu Milsami Orhei, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom. Decizia vine ca urmare a încălcării Regulamentului Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2023/24 și al Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină a F.M.F., de către formația Milsami Orhei.

Amintim, Milsami a efectuat 6 modificări în timpul regulamentar al meciului retur cu Zimbru, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, în timp ce regulamentele prevăd doar 5 modificări.

Astfel, chiar dacă a cedat pe terenul de fotbal, Zimbru s-a calificat în semifinale grație victoriei tehnice. Scor general, Zimbru – Milsami 5-1. În semifinale, Zimbru va întâlni Sheriff Tiraspol. Meciul-tur se va juca pe 24 aprilie, iar returul pe 1 mai, a anunțat vineri Federația Moldovenească de Fotbal pe site-ul oficial.

Ce s-a întâmplat în meciul Zimbru Chișinău - Milsami Orhei, 1-3 pe teren

O situație halucinantă a avut loc miercuri, în returul sfertului de finală din Cupa Moldovei dintre Zimbru Chișinău și Milsami Orhei.

În minutul 90, la scorul de 1-1, rezultat la care Milsami era eliminată, cei din Orhei au făcut a șasea schimbare, peste cele cinci permise de regulament!

Nou-intratul Vasile Luchiță a înscris rapid, în minutul 90+3, pentru 2-1, iar meciul a intrat astfel în prelungiri, unde Milsami a mai marcat o dată, dintr-un penalty controversat, golul calificării.

Zimbru Chișinău a făcut o plângere adresată Federației Moldovenești de Fotbal, însă MoldFootball a scris că, oricât de bizar și de incorect ar părea, regulamentul prevede sancțiuni în cazul unor astfel de erori (mai multe schimbări decât cele cinci regulamentare) doar în campionat, nu și în Cupa Moldovei!

Milsami Orhei, reacție de mare echipă după gafa făcută

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!